Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalige meisjesschool in Haarlem

Gebouw

Prins Hendrikstraat 1
2011VM Haarlem
Noord Holland

Bouwjaar: 1883
Architect: J. Leijh


Beschrijving van Voormalige meisjesschool

Voormalige meisjesschool, gebouwd in 1883 naar ontwerp van de stadsarchitect Jacques Leyn. Rechthoekig pand in eclectisch neo-renaissancevormen. Forse natuurstenen middenrisaliet in de gevel aan de Prins Hendrikstraat; hoekrisalieten met rustica aan de Wilhelminastraat. De parterre wordt van de verdieping gescheiden door een geprofileerde, natuurstenen waterlijst. Vensters met getoogde omlijstingen, in de voorgevel met gebogen fronton en schijnbalustraden. Ingangspartij met Toscaanse half zuilen en fronton. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 19664
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalige meisjesschool in Haarlem

Pastorie Remonstrantse Kerk

Oranjekade 1
Haarlem
Inleiding In samenhang met de Remonstrantse kerk naar ontwerp van A. van der Steur jr. in 1886-87 gebouwde KOSTERSWONING met bijbehorende d..

Woonblok met herenhuizen in Eclectische trant

Wilhelminastraat 19
Haarlem
Inleiding Aan de oostzijde van de Wilhelminastraat gelegen WOONBLOK. Het woonblok, dat deel uitmaakt van de gevelwand tussen de Keizerstraa..

Remonstrantenhuis

Wilhelminastraat 22
Haarlem
Inleiding Aan de westzijde van de Wilhelminastraat gelegen KOSTERIJ. Het pand, Remonstrantenhuis genaamd, maakt deel uit van de gevelwand t..

Woonblok met drie herenhuizen in Eclectische trant

Wilhelminastraat 24
Haarlem
Inleiding Aan de westzijde van de Wilhelminastraat gelegen WOONBLOK. Het woonblok, dat deel uitmaakt van de gevelwand tussen de Prins Hendr..

Woonblok in eclectisch-renaissancistische stijl

Wilhelminastraat 1
Haarlem
Inleiding Aan de oostzijde van de Wilhelminastraat, tussen de Vestestraat (noord) en de Keizerstraat (zuid), gelegen woonblok. Het in neo-R..

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)