Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Onderkelderd hoekpand met verdieping onder pannen schilddak en met omlopende kroonlijst in Haarlem

Woonhuis

Oude Groenmarkt 2
2011HL Haarlem
Noord Holland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Onderkelderd hoekpand met verdieping onder pannen schilddak en met omlopende kroonlijst

18e eeuws, onderkelderd hoekpand met verdieping onder pannen schilddak en met omlopende kroonlijst; de bakstenen gevels hebben een natuurstenen plint en verder schuifvenster; de rechts in de gevel aan de Oude Groenmarkt gesitueerde ingang bevat een bovenlicht met gietijzeren levensboom en een houten omlijsting met een van gebeeldhouwde ranken voorzien fries en kroonlijst. Aan dit pand grenst een inwendig daarmede verheeld, twee verdiepingen hoog achterhuis, onder dwars pannen zadeldak, voorzien van een 19e eeuwse bakstenen gevel met natuurstenen plint aan de Warmoesstraat, waarin getoogde zes- en vierruitsschuifvensters en afgesloten met een fries met consoles en een kroonlijst. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 19620
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Onderkelderd hoekpand met verdieping onder pannen schilddak en met omlopende kroonlijst in Haarlem

Onderkelderd woonhuis met voor- en achterhuis onder pannen schilddaken

Oude Groenmarkt 4
Haarlem
17e eeuws, onderkelderd WOONHUIS met voor- en achterhuis onder pannen schilddaken; de bakstenen voorgevel op natuurstenen plint bevat op de ..

Woonhuis met verdieping onder dwars pannen zadeldak, met lijstgevel

Warmoesstraat 1A
Haarlem
In oorsprong wellicht 18e eeuws woonhuis met verdieping onder dwars pannen zadeldak, met lijstgevel waarin omlijste ingangspartij en daarnaa..

Pand met lijstgevel

Warmoesstraat 3
Haarlem
Pand met lijstgevel, 1e helft 19e eeuw.

Pand met lijstgevel

Spekstraat 12
Haarlem
Pand met lijstgevel, 18e eeuw.

Pand met trapgevel, nieuw met fraaie gevelstenen en opschriften, grote leeuwenmaskers en een gevelsteen met voorstelling van de verloren zoon, anno 16 ..

Warmoesstraat 4
Haarlem
Pand met trapgevel, nieuw met fraaie gevelstenen en opschriften, grote leeuwenmaskers en een gevelsteen met voorstelling van de Verloren Zoo..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)