Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Doelen in Haarlem

Kerkelijk Gebouw

Gasthuisstraat 32
2011XP Haarlem
Noord Holland

Bouwjaar: 1612


Beschrijving van De Doelen

Oude Cloveniers Doelen. Twee haaks op elkaar staande vleugels met trapgevels, 1612. Poortdoorgang geeft toegang tot binnenplaats, waaraan gelegen fraaie langgerekte gevel met trapgevel boven ingang. 18e eeuwse stoep met fraai leuning, inwendig doelenzaal met grote schoorsteen. Aan de binnenplaats huisje in steen opgetrokken. Kenauszaal 18e eeuws met goed interieur eraan grenzend, houten gebouw. In het plaveisel ronde natuursteen met gebeeldhouwde lelie. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 19558
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Doelen in Haarlem

Zuiderhofje

Zuiderstraat 12
Haarlem
Inleiding In 1891-1892 naar ontwerp van de architect Ant.J. Salm G. Bzn. gebouwd HOFJE. Het ten zuiden van de Zuiderstraat gelegen hofje, Z..

Hof van Loo

Barrevoetestraat 7A
Haarlem
Hof van Loo. Bijzonder goed bewaarde serie van 14 HUISJES rond binnenplaats welke naar de straat open ligt, pomp met wapen van het grote ga..

Wijnbergshof

Barrevoetestraat 4
Haarlem
WIJNBERGSHOF, met aan de binnenplaats een oprijzende gevel met gebeeldhouwde régence kroonlijst, welke voor bescherming in aanmerking komt,..

't Wijnbergshofje

Barrevoetestraat 4
Haarlem
Inleiding Het WijnbergsHOFJE is in de zeventiende eeuw gesticht maar dateert in zijn huidige vorm grotendeels uit 1872. Het achterhuis met ..

Luthers Weeshuis

Zuiderstraat 18
Haarlem
V.m. Luthers wees- en armenhuis, sober oprijzende gevel met rechte gootlijst, 18e eeuw.

Kaart & Routeplanner

Route naar De Doelen in Haarlem

Foto's (4)