Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woonhuis met tuin in Haarlem

Woonhuis

Van Tubergenpad 10
2012GX Haarlem
Noord Holland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Woonhuis met tuin

In oorsprong 18e-eeuws WOONHUIS met verdieping onder pannen zadeldak tussen puntgevels, met aan de Vaartzijde een driezijdig uitgebouwde tuinkamers, met uitkragende kroonlijst met tandlijst en consoles, behorend tot het voormalige Vaartzicht. Het woonhuis bevat voorts zesruitsschuifvensters beneden en vierruitsschuifvensters op de verdieping aan beide lange zijden en aan de korte zijden een uitgebouwde schoorsteen; de tuinkamer bevat beneden vierruitsschuifvensters en een platafgedekte bovenbouw met gepleisterde gevels met blokgroeven, voorts voorzien van zesruits Franse ramen en een kroonlijst. Woonhuis met tuin van belang als pendant van het meer noordwaarts gelegen woonhuis met tuinkoepel, wellicht hetzelfde als genoemd in Hildebrands 'Camera Obscura'. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 19474
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woonhuis met tuin in Haarlem

Huize Vaartzicht / Villa Zwanenburg

Koninginneweg 90
Haarlem
Sober langgerekt rechthoekig huis met hout betimmerd, zwartgeglazuurde pannen, bel op het dak, einde 18e eeuw.

Gereformeerd Weeshuis

Coen Cuserhof 25
Haarlem
Omschrijving Op U-vormig grondplan gebouwd voormalig HOOFDGEBOUW van het weeshuis bestaande uit vijf aaneengebouwde volumes, vier torenacht..

Atelier Bogtman

Zuider Emmakade 45
Haarlem
Inleiding In de stijl van de Amsterdamse School gebouwd BEDRIJFSPAND van het Atelier Bogtman, in 1917 gerealiseerd naar ontwerp van G.F. La..

Dienstwoning bestaande uit één bouwlaag onder samengestelde kap met rode hollandse pan

Olieslagerslaan 7
Haarlem
Omschrijving DIENSTWONING bestaande uit één bouwlaag onder samengestelde kap met rode Hollandse pan. Het pand heeft een breedte van vier ..

Pastoriegedeelte van de Kathedrale Basiliek Sint Bavo

Leidsevaart 146
Haarlem
Het onderkelderde PASTORIEGEDEELTE telt twee bouwlagen en een kapverdieping en wordt gemarkeerd door een ronde hoektoren met kegelvormige sp..

Kaart & Routeplanner

Route naar Woonhuis met tuin in Haarlem

Foto's (1)