Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand zonder verdieping pand onder zadeldak gebouwd ter huisvesting van de dameskamer en gelegen aan binnenplaats tegenover de herenkamer, uitgevoerd in neo-renaissancestijl, in het midden voorzien van .. in Haarlem

Kerkelijk Gebouw

Grote Houtstraat 43
2011SC Haarlem
Noord Holland

Bouwjaar: 1902 (jaartal cartouche)


Beschrijving van Pand zonder verdieping pand onder zadeldak gebouwd ter huisvesting van de dameskamer en gelegen aan binnenplaats tegenover de herenkamer, uitgevoerd in neo-renaissancestijl, in het midden voorzien van ..

Verdiepingloos PAND onder zadeldak gebouwd ter huisvesting van de dameskamer en gelegen aan binnenplaats tegenover de herenkamer, uitgevoerd in neo-Renaissancestijl, in het midden voorzien van een dakkapel met trapgevel en jaartalcartouche (1902), verder voorzien van eigentijdse kruiskozijnen met glas-in-loodvulling en luiken te weerszijden en goten op klossen. Inwendig balkenzoldering, paneeldeuren met geprofileerde omlijsting, schouw en meubilair uit de bouwtijd; verbindingsgedeelte tussen dames- en herenkamer langs binnenplaats, eveneens uitgevoerd in neo-Renaissancetrant en gebouwd bij wijze van kloostergang met door zuilen gedragen rondbogen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 19208
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand zonder verdieping pand onder zadeldak gebouwd ter huisvesting van de dameskamer en gelegen aan binnenplaats tegenover de herenkamer, uitgevoerd in neo-renaissancestijl, in het midden voorzien van .. in Haarlem

Kerk der Doopsgezinden

Grote Houtstraat 43
Haarlem
KERK der Doopsgezinden: eenvoudig bakstenen gebouw van 1683 met een portiek aan de Grote Houtstraat, van 1757, brede ingangspartij met boven..

Spekhok

Grote Houtstraat 43
Haarlem
Spekhok, verdiepingloos PANDJE met twee kruiskozijnen in lange gevel en in het midden een dakkapel, onder met pannen gedekt lessenaarsdak, v..

Pand met lijstgevel, beneden verbouwd

Grote Houtstraat 45
Haarlem
PAND met lijstgevel, 18e eeuw, beneden verbouwd.

Pand met gesneden kroonlijst en verhoogd middenstuk met venster en gesneden versieringen

Grote Houtstraat 39
Haarlem
PAND met gesneden kroonlijst en verhoogd middenstuk met venster en gesneden versieringen. Fraai gebeeldhouwde consoles. 1731. Beneden verb..

Pand met lijstgevel, pui verbouwd

Grote Houtstraat 47
Haarlem
PAND met lijstgevel, 19e eeuw, pui verbouwd.

Kaart & Routeplanner