Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Pand zonder verdieping pand onder zadeldak gebouwd ter huisvesting van de dameskamer en gelegen aan binnenplaats tegenover de herenkamer, uitgevoerd in neo-renaissancestijl, in het midden voorzien van .. in Haarlem

Grote Houtstraat 43
2011SC Haarlem

Bouwjaar: 1902 (jaartal cartouche)

Beschrijving van Pand zonder verdieping pand onder zadeldak gebouwd ter huisvesting van de dameskamer en gelegen aan binnenplaats tegenover de herenkamer, uitgevoerd in neo-renaissancestijl, in het midden voorzien van ..

Verdiepingloos PAND onder zadeldak gebouwd ter huisvesting van de dameskamer en gelegen aan binnenplaats tegenover de herenkamer, uitgevoerd in neo-Renaissancestijl, in het midden voorzien van een dakkapel met trapgevel en jaartalcartouche (1902), verder voorzien van eigentijdse kruiskozijnen met glas-in-loodvulling en luiken te weerszijden en goten op klossen. Inwendig balkenzoldering, paneeldeuren met geprofileerde omlijsting, schouw en meubilair uit de bouwtijd; verbindingsgedeelte tussen dames- en herenkamer langs binnenplaats, eveneens uitgevoerd in neo-Renaissancetrant en gebouwd bij wijze van kloostergang met door zuilen gedragen rondbogen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)