Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuin in de rooilijn staand pand, waarin gehuisvest de Herenkamer, onder afgeplat schilddak met leien gedekt, opgetrokken in baksteen, afgewisseld met natuurstenen blokken en banden, in een mengvorm .. in Haarlem

Woonhuis

Frankestraat 24
2011HV Haarlem
Noord Holland

Bouwjaar: ca. 1902
Architect: P. Kleiweg Dyserinck


Beschrijving van Schuin in de rooilijn staand pand, waarin gehuisvest de Herenkamer, onder afgeplat schilddak met leien gedekt, opgetrokken in baksteen, afgewisseld met natuurstenen blokken en banden, in een mengvorm ..

Schuin in de rooilijn staand PAND, waarin gehuisvest de Herenkamer, onder afgeplat schilddak met leien gedekt, opgetrokken in baksteen, afgewisseld met natuurstenen blokken en banden, in een mengvorm van neo-Renaissance en Jugendstil. De voorgevel is voorzien van eigentijdse kruiskozijnen met glas-in-loodvullingen, in het midden een topgevel met bekroningen in Jugendstil en te weerszijden afgesloten met een kroonlijst op klossen. De aan een binnenplaats grenzende achtergevel in dezelfde trant uitgevoerd, in het midden voorzien van een rijk uitgewerkte schoorsteenpartij en te linkerzijde een uitgebouwd ingangsportaal onder pannen zadeldak met twee schilden aan de voorzijde, een eenvoudig omlijste deur, goot op klossen. Inwendig een balkenzoldering, kasten, betimmering, wandversiering en meubilair, waaronder een U-vormige tafel met bijbehorende stoelen, uit de bouwtijd; aan de zijde van de binnenplaats een door een gedrukte boog afgescheiden erker, waarin de schouw, voorzien van geglazuurde tegels. Het geheel is ongeveer in 1902 gebouwd en vermoedelijk ontworpen door P. Kleiweg Dyserinck. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 19090
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuin in de rooilijn staand pand, waarin gehuisvest de Herenkamer, onder afgeplat schilddak met leien gedekt, opgetrokken in baksteen, afgewisseld met natuurstenen blokken en banden, in een mengvorm .. in Haarlem

Administratiekantoor/ingang van de Doopsgezinde Kerk gebouwd pand, voorzien van een poortvormige ingang opgetrokken in baksteen, afgewisseld met natuu ..

Frankestraat 24
Haarlem
Als Administratiekantoor/ingang van de Doopsgezinde Kerk gebouwd PAND, voorzien van een poortvormige ingang opgetrokken in baksteen, afgewis..

Bijgebouw ter huisvesting van het predikfonds, opgetrokken in baksteen op natuurstenen sokkel en voorzien van natuurstenen blokken en banden, uitgevoe ..

Frankestraat 0 (hk. Peuzelaarsteeg -bijgebouw)
Haarlem
BIJGEBOUW ter huisvesting van het predikfonds, opgetrokken in baksteen op natuurstenen sokkel en voorzien van natuurstenen blokken en banden..

Langgerekt pand zonder verdieping onder dwarsgeplaatst pannen zadeldak met dakkapellen, opgetrokken in baksteen

Peuzelaarsteeg
Haarlem
Langgerekt pand zonder verdieping onder dwarsgeplaatst pannen zadeldak met dakkapellen, opgetrokken in baksteen met natuurstenen sokkel en v..

Pand met lijstgevel, eind 18e eeuw

Frankestraat 33
Haarlem
PAND met lijstgevel, eind 18e eeuw.

Pand met lijstgevel 19e eeuw

Frankestraat 35
Haarlem
PAND MET LIJSTGEVEL 19e eeuw.

Kaart & Routeplanner

Route naar Schuin in de rooilijn staand pand, waarin gehuisvest de Herenkamer, onder afgeplat schilddak met leien gedekt, opgetrokken in baksteen, afgewisseld met natuurstenen blokken en banden, in een mengvorm .. in Haarlem

Foto's (4)