Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Administratiekantoor/ingang van de Doopsgezinde Kerk gebouwd pand, voorzien van een poortvormige ingang opgetrokken in baksteen, afgewisseld met natuurstenen blokken en banden en uitgevoerd in een men .. in Haarlem

Kerkelijk Gebouw

Frankestraat 24
2011HV Haarlem
Noord Holland

Bouwjaar: ca. 1902
Architect: P. Kleiweg Dyserinck


Beschrijving van Administratiekantoor/ingang van de Doopsgezinde Kerk gebouwd pand, voorzien van een poortvormige ingang opgetrokken in baksteen, afgewisseld met natuurstenen blokken en banden en uitgevoerd in een men ..

Als Administratiekantoor/ingang van de Doopsgezinde Kerk gebouwd PAND, voorzien van een poortvormige ingang opgetrokken in baksteen, afgewisseld met natuurstenen blokken en banden en uitgevoerd in een mengvorm van neo-Renaissance en Jugendstil (vooral in de bekronende gedeelten), de rondbogig afgesloten ingangsdeuren voorzien van smeedijzeren, sierlijk uitgewerkte gehengen; het van twee schilden voorziene zadeldak met leien gedekt. Het geheel, dat schuin op de rooilijn staat, is gebouwd ca. 1902, vermoedelijk naar ontwerp van P. Kleiweg Dyserinck. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 19089
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Administratiekantoor/ingang van de Doopsgezinde Kerk gebouwd pand, voorzien van een poortvormige ingang opgetrokken in baksteen, afgewisseld met natuurstenen blokken en banden en uitgevoerd in een men .. in Haarlem

Schuin in de rooilijn staand pand, waarin gehuisvest de Herenkamer, onder afgeplat schilddak met leien gedekt, opgetrokken in baksteen, afgewisseld me ..

Frankestraat 24
Haarlem
Schuin in de rooilijn staand PAND, waarin gehuisvest de Herenkamer, onder afgeplat schilddak met leien gedekt, opgetrokken in baksteen, afge..

Bijgebouw ter huisvesting van het predikfonds, opgetrokken in baksteen op natuurstenen sokkel en voorzien van natuurstenen blokken en banden, uitgevoe ..

Frankestraat 0 (hk. Peuzelaarsteeg -bijgebouw)
Haarlem
BIJGEBOUW ter huisvesting van het predikfonds, opgetrokken in baksteen op natuurstenen sokkel en voorzien van natuurstenen blokken en banden..

Langgerekt pand zonder verdieping onder dwarsgeplaatst pannen zadeldak met dakkapellen, opgetrokken in baksteen

Peuzelaarsteeg
Haarlem
Langgerekt pand zonder verdieping onder dwarsgeplaatst pannen zadeldak met dakkapellen, opgetrokken in baksteen met natuurstenen sokkel en v..

Pand met lijstgevel, eind 18e eeuw

Frankestraat 33
Haarlem
PAND met lijstgevel, eind 18e eeuw.

Pand met lijstgevel 19e eeuw

Frankestraat 35
Haarlem
PAND MET LIJSTGEVEL 19e eeuw.

Kaart & Routeplanner

Route naar Administratiekantoor/ingang van de Doopsgezinde Kerk gebouwd pand, voorzien van een poortvormige ingang opgetrokken in baksteen, afgewisseld met natuurstenen blokken en banden en uitgevoerd in een men .. in Haarlem

Foto's (1)