Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dubbel huis met zandstenen van festoenen voorziene gevel onder rechte lijst en attiek, evenals de gebeeldhouwde ingangspartij met balcon in Amsterdam

Woonhuis

Herengracht 554
1017CG Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: 17e/18e eeuw


Beschrijving van Dubbel huis met zandstenen van festoenen voorziene gevel onder rechte lijst en attiek, evenals de gebeeldhouwde ingangspartij met balcon

Dubbel huis met zandstenen van festoenen voorziene gevel (XVIIc) onder rechte lijst en attiek, evenals de gebeeldhouwde ingangspartij met balcon XVIIIa. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 1893
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dubbel huis met zandstenen van festoenen voorziene gevel onder rechte lijst en attiek, evenals de gebeeldhouwde ingangspartij met balcon in Amsterdam

Dubbel huis met schilddak waarop 2 schoorstenen

Herengracht 556
Amsterdam
Dubbel huis met schilddak waarop 2 schoorstenen (XVII B). Gevel (XVIIIa/b) onder rechte lijst. Gebeeldhouwde ingangspartij.

Dubbel huis met gevel, voorzien van middenrisaliet en hoeklisenen, onder rechte lijst en attiek

Herengracht 548
Amsterdam
Dubbel huis met gevel, voorzien van middenrisaliet en hoeklisenen, onder rechte lijst en attiek (laat XVIIIa). Versierde stoep met 4 flesbal..

Hoekhuis met gevel onder rechte lijst

Herengracht 558
Amsterdam
Hoekhuis (XVII B, voorste deel verhoogd XVIIId) met gevel onder rechte lijst (XVIIId). Winkelpui XIXc.

Dubbel huis met gevel voorzien van middenrisaliet en hoeklisenen

Herengracht 546
Amsterdam
Dubbel huis met gevel voorzien van middenrisaliet en hoeklisenen (XVII B); getoogde vensters XVIIIc ? Ingangspartij en roedenverdeling plm 1..

Winkelwoonhuis

Utrechtsestraat 30
Amsterdam
Inleiding Een in 1894 van een nieuwe voorgevel voorzien WINKELWOONHUIS, gebouwd in opdracht van H. Brückmann. Architect was G. van Arkel. ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)