Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Oudste gedeelte van het groot-seminarie in Haaren

Gebouw

Rijksweg 9
5076PB Haaren
Noord Brabant

Bouwjaar: 1837


Beschrijving van Oudste gedeelte van het groot-seminarie

Oudste gedeelte van het Groot-Seminarie. Gebouw met twee verdiepingen, zadeldak met leien gedekt, fronton op het middenrisaliet, kroonlijst met tandlijst, vier- en zesdelige schuiframen, ingang met kroonlijst op voluutvormige consoles, op het dak een gekoepeld klokketorentje; alles in eenvoudige Empire stijl en dagtekenend uit 1837 en volgende jaren. De oudste gebouwen van het Groot-Seminarie, 1837. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 18896
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Oudste gedeelte van het groot-seminarie in Haaren

Haarendael: poort

Rijksweg 9
Haaren
Inleiding. De POORT van het complex bevindt zich aan de parallelweg van de rijksweg aan de ingang van het terrein. Achter het poortgebouw g..

Haarendael: poortgebouw

Rijksweg 9
Haaren
Inleiding. De oost-west lopende tussengang met centraal geplaatst POORTGEBOUW vormt de verbinding tussen twee oudere vleugels van het Groot..

Haarendael: kerk

Rijksweg 9
Haaren
Inleiding. De noord-zuid gerichte KERK is gelegen op het zuidelijke terreingedeelte van het voormalige seminarie en verbindt de twee achter..

Haarendael: Huize Gerra (pastorie)

Rijksweg 3
Haaren
Inleiding. Huize "Gerra", VILLA, in 1853 in Traditionele vormen opgetrokken als residentie voor bisschop Johannes Zwijsen (1794-1877) van '..

RK kerk van Sint Lambertus

Mgr Bekkersplein 4
Haaren
Inleiding. Binnen de bebouwde kom van Haaren gelegen Rooms-katholieke KERK van Sint Lambertus, tussen 1912 en 1914 opgetrokken in Neo-Gotis..

Kaart & Routeplanner

Route naar Oudste gedeelte van het groot-seminarie in Haaren

Foto's (1)