Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Overblijfsel van het kasteeltje "Gelkenes" op een omgracht terrein gelegen. Gedeelte van een bijgebouw, onder half zadeldak. In de noordgevel enkele geblokte ontlastingsbogen. In de zuidgevel smal ven .. in Groot Ammers

Kasteel Buitenplaats

Liesveld 3
2964AG Groot Ammers (gemeente Liesveld)
Zuid Holland

Bouwjaar: 16e eeuw 1500 16e eeuw


Beschrijving van Overblijfsel van het kasteeltje "Gelkenes" op een omgracht terrein gelegen. Gedeelte van een bijgebouw, onder half zadeldak. In de noordgevel enkele geblokte ontlastingsbogen. In de zuidgevel smal ven ..

Overblijfsel van het kasteeltje "Gelkenes" op een omgracht terrein gelegen. Gedeelte van een bijgebouw (XVI), onder half zadeldak. In de noordgevel enkele geblokte ontlastingsbogen. In de zuidgevel smal venster met natuurstenen tweelichtskozijn. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 18767
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Overblijfsel van het kasteeltje "Gelkenes" op een omgracht terrein gelegen. Gedeelte van een bijgebouw, onder half zadeldak. In de noordgevel enkele geblokte ontlastingsbogen. In de zuidgevel smal ven .. in Groot Ammers

Terrein waarin aanleg en overblijfselen van het kasteel Liesveld

-
Groot Ammers (Gemeente Liesveld)
Terrein waarin aanleg en overblijfselen van het kasteel Liesveld. Datering: Middeleeuwen. Het monument is van wetenschappelijke- en cultuu..

De Jonge Sophia

Wilgenweg 3
Groot Ammers (Gemeente Liesveld)
Inleiding INCOMPLETE MOLEN. De achtkante molen met de naam 'De Jonge Sophia' is in 1773 gebouwd als kleine korenmolen en in 1856 blijkens..

Toren der Nederlands Hervormde Kerk

Kerkstraat 8
Groot Ammers (Gemeente Liesveld)
Toren der Ned. Herv. Kerk. Een slanke toren der middeleeuwse parochiekerk, een bakstenen bouwwerk uit omstreeks 1500, versierd met banden v..

Roedenloods, gebouwd op een bakstenen voet met houten, merendeels gepotdekselde, wanden onder langgerekt pannen zadeldak tussen puntgevels

Molenkade 2
Groot Ammers (Gemeente Liesveld)
Omstreeks 15 meter lange, in oorsprong 19e-eeuwse, ROEDENLOODS gebouwd op een bakstenen voet met houten, merendeels gepotdekselde, wanden on..

Gelkenes Molen

Molenkade 2
Groot Ammers (Gemeente Liesveld)
"Peilmolen", wipwatermolen, mogelijk 18e eeuws, eigendom van de polder Gelkenes. Gerestaureerd 1959.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)