Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Onderkelderd pand met hoekblokken en tympaan in Groningen

Woonhuis

Poelestraat 29
9711PH Groningen
Groningen

Bouwjaar: 13e/vroege 14e eeuw (voorhuis) late 15e/begin 16e eeuw (uitbr.) 18e eeuw (gevel) 1981 (verb.) 1425 13e/vroege 14e eeuw (voorhuis) late 15e/begin 16e eeuw (uitbr.) 18e eeuw (gevel) 1981 (verb.)


Beschrijving van Onderkelderd pand met hoekblokken en tympaan

Onderkelderd pand met verdieping en lage zolderverdieping, waarvan de vensters in de kroonlijst zijn opgenomen. Deze is versierd met vier zeer grote gesneden consoles en tympaan, waarin een arend is gesneden, een festoen in de snavel dragend. Langs de gevel natuurstenen kantblokken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 18664
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Onderkelderd pand met hoekblokken en tympaan in Groningen

Witgepleisterd pand met omlijste ingang (De Spieghel)

Peperstraat 11
Groningen
Pand met verdieping en lage zolderverdieping onder zadeldak met voorschild en topschoorsteen; kroonlijst met gesneden consoles behorend bij ..

Pand van drie traveeën breed (Café de Kar)

Peperstraat 15
Groningen
Panden onder zadeldak met voorschild waarop topschoorsteen. Voorgevel vernieuwd en door forse geblokte kroonlijst afgesloten. Evenals bij nr..

Bepleisterd pand met hekwerk (Bess)

Poelestraat 37A
Groningen
Onderkelderd groot blokvormig pand met verdieping onder hoog schilddak, in aanleg minstens 18e eeuws, in de 19e eeuw bepleisterd, van een ni..

Woonhuis met jongere winkelpui in neo-classicistische stijl

Poelestraat 17A
Groningen
Inleiding WOONHUIS MET JONGERE WINKELPUI, gesitueerd in de gesloten, zuidelijke gevelwand van de Poelestraat, oorspronkelijk daterend van de..

Woonhuis in eclectische bouwstijl

Schoolstraat 2
Groningen
Inleiding WOONHUIS, gesitueerd op de hoek van de gesloten, noordelijke gevelwand van de Poelestraat en de Schoolstraat, van oorsprong zestie..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)