Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Koetshuis behorend bij Ossenmarkt 4 in Groningen

Woonhuis

Ossenmarkt 3 I
9712NZ Groningen
Groningen

Bouwjaar: 1750


Beschrijving van Koetshuis behorend bij Ossenmarkt 4

KOETSHUIS van het dubbele herenhuis Ossenmarkt 3-4. Tussen pilasters gevatte doorrit met dubbele deuren; het kalf en bovenlicht rijk gesneden; de pilasters als zijlichten op dergelijke wijze behandeld. De beganegrond gepleisterd als basement voor de tussen pilasters gevatte bovenbouw, die in de gezwenkte kroonlijst een door beeldhouwwerk omlijste cartouche met het bouwjaar 1750 bevat; boven de pilasters gebeeldhouwde consoles. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 18609
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Koetshuis behorend bij Ossenmarkt 4 in Groningen

Sichtermanhuis

Ossenmarkt 4
Groningen
Onderkelderd dubbel herenhuis met verdieping en lage tweede verdieping, gebouwd in 1746-'50 en in 1770 gesplitst, waarbij de ingang, bereikb..

Huis met renaissancegevel

Ossenmarkt 5
Groningen
Zeven traveeën breed pand met verdieping onder dwars zadeldak tussen topgevels met forse schoorstenen. Voor de kap rijk met beeldhouwwerk v..

Vijf traveeën breed pand met tympaan

Ossenmarkt 6
Groningen
Vijf traveeën breed onderkelderd pand met verdieping onder dwars zadeldak tussen topgevels met schoorstenen, waarop borden. De statige geve..

Kantongerecht

Ossenmarkt 7
Groningen
Deftig woonhuis van zes venstertraveeen en twee verdiepingen boven de gepleisterde beganegrond, waar de ingangen omlijst zijn. Laag schildda..

Voormalig bisschopshuis

Marktstraat 19
Groningen
Vijf traveeën breed pand onder dwars zadeldak met schoorstenen boven de zijtopgevels. Omlijste ingang met smalle zijlichten, stenen dakkape..

Kaart & Routeplanner

Route naar Koetshuis behorend bij Ossenmarkt 4 in Groningen

Foto's (5)