Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dubbel huis met gevel onder rechte lijst en attiek, met zandstenen voorhuispui waaraan balcon in Amsterdam

Woonhuis

Herengracht 446
1017CA Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: tweede helft 17e eeuw


Beschrijving van Dubbel huis met gevel onder rechte lijst en attiek, met zandstenen voorhuispui waaraan balcon

Dubbel huis (XVII B) met gevel onder rechte lijst en attiek, met zandstenen voorhuispui waaraan balcon XVII B, verbouwd XVIIIa/b (attiek middenstuk enz.) en + 1800 (vensteromlijsting, attiekvazen, stoep, stoeppalen en -hek, vensterhekken, snijraam, roedenverdeling en 2 gevellantaarns). Inwendig: zeer fraaie stucversiering in voorhuis, gang en trappenhuis, evenals trapleuning XVIIIa/b; interieur van linkerachterkamer, buffetnissen van rechtervoorkamer en stucplafond tuinzaal Louis XV. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 1851
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dubbel huis met gevel onder rechte lijst en attiek, met zandstenen voorhuispui waaraan balcon in Amsterdam

Dubbel huis met gevel onder rechte lijst met attiek

Herengracht 444
Amsterdam
Dubbel huis (XVII B) met gevel onder rechte lijst met attiek (XVIII B, gewijzigd XIX B: kelderverdieping, vensteromlijstingen enz.)

Pand met zandstenen gevel van uitzonderlijk ontwerp, met panelen op de brede vensterdammen, guirlandes en een geblokte onderpui onder rechte lijst

Herengracht 448
Amsterdam
Pand met zandstenen gevel van uitzonderlijk ontwerp, met panelen op de brede vensterdammen, guirlandes en een geblokte onderpui (XVIIId), on..

Dubbel huis met gelaagde zandstenen gevel met midden- en hoekrisalieten, deuromlijsting en balcon

Herengracht 450
Amsterdam
Dubbel huis met gelaagde zandstenen gevel met midden- en hoekrisalieten, deuromlijsting en balcon (1663, door Philips Vingboons).

Kantoorgebouw met eensgezinswoning in een verstrakte Art Nouveau-stijl

Herengracht 442
Amsterdam
Inleiding Een in 1905-1906 door J.A. Van Straaten in een verstrakte Art Nouveau-stijl gerealiseerd KANTOORGEBOUW met EENGEZINSWONING en HEK..

Dubbel huis met gevel van drie vensterassen onder rechte lijst met attiek

Herengracht 440
Amsterdam
Dubbel huis met gevel van 3 vensterassen (XVII B) onder rechte lijst met attiek. Vensters hoofdverdieping en zandstenen deuromlijsting XVIII..

Kaart & Routeplanner