Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met klokgevel (Lily & Rose) in Groningen

Woonhuis

Folkingestraat 7
9711JS Groningen
Groningen

Bouwjaar: 1745


Beschrijving van Pand met klokgevel (Lily & Rose)

Pand met twee verdiepingen en zolderverdieping onder zadeldak tegen klokgevel met aanzetkrullen, lijst en kroonlijst, waaronder cartouche met jaartal 1745. Alle vensters later omlijst en die der verdiepingen versierd met gipswerk waarin masker; 19e eeuwse pui. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 18451
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met klokgevel (Lily & Rose) in Groningen

Diep hoekpand van vier traveeën breed (Zomers)

Vismarkt 56
Groningen
Diep onderkelderd pand van vier venstertraveeen met verdieping en lage zolderverdieping onder zadeldak met voorschild en tegen achtertopgeve..

Bankgebouw

Vismarkt 54
Groningen
Inleiding BANKGEBOUW, gesitueerd in de gesloten zuidelijke gevelwand van de Vismarkt, gebouwd in opdracht van de N.V. Incassobank in 1923-19..

Poortje

Akerkhof 8
Groningen
Poortje in sluitsteen gedateerd 1683 en bekroond door opzetstuk met een soort Gorgenenmasker en bollen, waarvan er een ontbreekt.

Huize Maas

Vismarkt 52
Groningen
Vier traveeën breed pand met ondiepe voorbouw van twee verdiepingen onder dwarskap met pirons op de hoeken. Boven alle 11 vensters en (verp..

Korenbeurs

Akerkhof 1
Groningen
Korenbeurs. In 1865 ter vervanging van een bescheidener gebouw opgetrokken. Voorgebouw van classicistische architectuur met zuilenporticus i..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)