Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoeve van mergel, naderhand in baksteen doorgetrokken naar de straat. Brede woonhuisgevel met segmentboogingang en vensters in Naamse steen. Links wapenpoort. Aan de achterzijde van de binnenplaats sc .. in Gronsveld

Boerderij

Rijksweg 187
6247AG Gronsveld (gemeente Eijsden Margraten)
Limburg

Bouwjaar: 1804 (hoeve) 1819 (wapenpoort)


Beschrijving van Hoeve van mergel, naderhand in baksteen doorgetrokken naar de straat. Brede woonhuisgevel met segmentboogingang en vensters in Naamse steen. Links wapenpoort. Aan de achterzijde van de binnenplaats sc ..

Hoeve van mergel, naderhand in baksteen doorgetrokken naar de straat. Brede woonhuisgevel met segmentboogingang en vensters in Naamse steen; 1804. Links wapenpoort, 1819. Aan de achterzijde van de binnenplaats schuur van mergel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 18260
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoeve van mergel, naderhand in baksteen doorgetrokken naar de straat. Brede woonhuisgevel met segmentboogingang en vensters in Naamse steen. Links wapenpoort. Aan de achterzijde van de binnenplaats sc .. in Gronsveld

Hoekhuis van mergel en baksteen

Steenstraat 1
Gronsveld (Gemeente Eijsden Margraten)
Hoekhuis van mergel en baksteen, XVIII B-XIX A.

Kasteel van Rijckholt: inrijhek

Kasteelstraat 15
Gronsveld (Gemeente Eijsden Margraten)
Omschrijving onderdeel 5: INRIJHEK, XVIII; pijlers van hardsteen met pijnappelbekroningen; in elk der pijlers een wapen, links De Moffarts..

Kasteel van Rijckholt: parkaanleg

Kasteelstraat 15
Gronsveld (Gemeente Eijsden Margraten)
Beschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG, bestaande uit de volgende onderdelen: a. oprijlaan b. park en voorplein c. weilanden en boomgaarden ..

Kasteel van Rijckholt: tuinsieraden

Kasteelstraat 15
Gronsveld (Gemeente Eijsden Margraten)
Omschrijving onderdeel 6: TUINSIERADEN, te weten: a. zuil bekroond door vaas b. zuil bekroond door adelaar c. ijzeren vaas op sokkel d. tw..

Kasteel van Rijckholt: hoofdgebouw

Kasteelstraat 15
Gronsveld (Gemeente Eijsden Margraten)
Omschrijving onderdeel 1: KASTEEL op een vierkant, eertijds dubbel omgracht terrein, bestaand uit middeleeuwse toren, hoofdvleugel en twee..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hoeve van mergel, naderhand in baksteen doorgetrokken naar de straat. Brede woonhuisgevel met segmentboogingang en vensters in Naamse steen. Links wapenpoort. Aan de achterzijde van de binnenplaats sc .. in Gronsveld

Foto's (2)