Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gebouw op T-vormige plattegrond onder schilddaken met op het dwarshuis hoekschoorstenen met borden in Onderdendam

Woonhuis

Middelstumerweg 9
9959TC Onderdendam (gemeente Bedum)
Groningen

Bouwjaar: verm. 1860-1870 1870 verm. 1860-1870


Beschrijving van Gebouw op T-vormige plattegrond onder schilddaken met op het dwarshuis hoekschoorstenen met borden

Vermoedelijk rond 1860/70 ontstaan verdiepingloos gebouw op T-vormige plattegrond onder door met Hollandse pannen belegde schilddaken met op het dwarshuis hoekschoorstenen met borden. De gevels van het dwarshuis zijn voorzien van een blokbepleistering en zijn symmetrisch ingedeeld door lichtgetoogde achtruitsschuifvensters met stuc-band bovenlangs en met (ten dele nog) persiennes. In de voorgevel in risaliet gevatte, centrale ingang met gepaneelde dubbele deur en lichtgetoogd bovenlicht met snijraam, waarboven dakkajuit onder zadeldakje met geschulpte rand. Verkropte kroonlijst. Het achterhuis heeft onder meer zesruitsschuifvensters. Het interieur bevat nog gepaneelde luiken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 18215
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gebouw op T-vormige plattegrond onder schilddaken met op het dwarshuis hoekschoorstenen met borden in Onderdendam

Stalling Voorm. stalling

Middelstumerweg 9
Onderdendam (Gemeente Bedum)
De voormalige stalling, die behoort bij het reeds onder nummer 18215 beschermde pand Middelstumerweg 9 te Onderdendam, die is aangepast aan ..

Pand met souterrain en bel-etage onder zadeldak met geschulpte lijsten

Middelstumerweg 11
Onderdendam (Gemeente Bedum)
Omstreeks het midden van de 19e eeuw ontstaan gebouw met souterrain en bel-etage, op rechthoekige plattegrond, opgetrokken uit baksteen en g..

Onderkelderd complex van een rechthoekig hoofdgebouw met aangebouwde zijvleugels en koetshuis

Middelstumerweg 17
Onderdendam (Gemeente Bedum)
Rond het midden van de 19e eeuw ontstaan omvangrijk onderkelderd complex, bestaande uit rechthoekig hoofdgebouw met aangebouwde zijvleugels ..

Dienstwoning Voorm. dienstwoning met blokbepleistering onder schilddak met sierelementen op de hoeken

Middelstumerweg 17A
Onderdendam (Gemeente Bedum)
Midden 19e eeuwse voormalige dienstwoning, blokbepleisterde, verdiepingloos, op rechthoekige plattegrond, rustend op lage plint en gedekt do..

Hervormde kerk

Bedumerweg 15
Onderdendam (Gemeente Bedum)
N.H. Kerk op omheind kerkhof. Eenvoudig driezijdig gesloten zaalgebouwtje met achtzijdige dakruiter boven de driezijdig uitgebouwde westzijd..

Kaart & Routeplanner

Route naar Gebouw op T-vormige plattegrond onder schilddaken met op het dwarshuis hoekschoorstenen met borden in Onderdendam

Foto's (4)