Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gepleisterde hoeve met puntgevel en rieten zadeldak. Stal van gepotdekselde houten delen achter het woonhuis onder hetzelfde dak. Vensters met zes- en 20-ruitsschuiframen en luiken. In de geveltop een .. in 's Gravenmoer

Boerderij

Hoofdstraat 65
5109AB 's Gravenmoer (gemeente Dongen)
Noord Brabant

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Gepleisterde hoeve met puntgevel en rieten zadeldak. Stal van gepotdekselde houten delen achter het woonhuis onder hetzelfde dak. Vensters met zes- en 20-ruitsschuiframen en luiken. In de geveltop een ..

Gepleisterde HOEVE, 18e eeuw, met puntgevel en rieten zadeldak. Stal van gepotdekselde houten delen achter het woonhuis onder hetzelfde dak. Vensters met zes- en 20-ruitsschuiframen en luiken. In de geveltop een leeuwekopje als kraagsteen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 18145
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gepleisterde hoeve met puntgevel en rieten zadeldak. Stal van gepotdekselde houten delen achter het woonhuis onder hetzelfde dak. Vensters met zes- en 20-ruitsschuiframen en luiken. In de geveltop een .. in 's Gravenmoer

Villa in Eclectische stijl met Chalêtachtige stijlkenmerken

Hoofdstraat 62
's Gravenmoer (Gemeente Dongen)
Inleiding. VILLA uit eerste kwart van de twintigste eeuw in Eclectische stijl met Chalêtachtige stijlkenmerken. Het huis is gebouwd voor ..

Huis Vredelust

Hoofdstraat 50
's Gravenmoer (Gemeente Dongen)
Huis Vredelust, oorspronkelijk BOERDERIJ van het Langstraatse type, met topgevel, zesdelige schuiframen, ingang met pilasters en kroonlijst;..

Voormalige dubbele fundatiewoning

Wilhelminalaan 13
's Gravenmoer (Gemeente Dongen)
Inleiding. Voormalige dubbele FUNDATIEWONING uit 1899 van de Hervormde Gemeente van 's-Gravenmoer, opgetrokken in Eclectische stijl. Tot 1..

Boerderij in baksteen van het langstraatse type

Hoofdstraat 72
's Gravenmoer (Gemeente Dongen)
In baksteen opgetrokken BOERDERIJ van het langstraatse type, tweede helft 17e eeuw; woongedeelte onder met pannen gedekt zadeldak tegen tuit..

Woonhuis onder schilddak en met dakruiter

Klein Dongenseweg 13
Dongen
Woonhuis onder schilddak en met dakruiter, dakkapellen met frontons, zesdelige schuiframen met luiken; grote dwarse aanbouw onder met pannen..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)