Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand in neo-renaissance trant in 's Gravenhage

Woonhuis

Sweelinckplein 40
2517GP 's Gravenhage
Zuid Holland

Bouwjaar: eind 19e eeuw


Beschrijving van Pand in neo-renaissance trant

PAND in neo-renaissance trant uit de laatste jaren van de 19e eeuw. Hoek Sweelinckplein-Tweede Sweelinckstraat-Reinkenstraat. Puntgevel met versiering van blokken, banden en ontlastingsbogen. Terugliggende middenpartij, waarin de ingang met daarboven een loggia met zuilen en boog. Torenvormige bekroning met koepeltje. Op de rechterhoek een veelhoekige arkeltoren, gedragen door een zandstenen console en met een koepeltje als bekroning. Nr 40 heeft een terugspringende gevel met balkon en drielichtsvenster. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 18032
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand in neo-renaissance trant in 's Gravenhage

Pand in neo-renaissance trant. Rechts een risaliet met ingang en trapgevelbekroning. Links tweedelig venster onder samengestelde ontlastingsboog

Sweelinckplein 41
's Gravenhage
Pand in neo-renaissance trant uit het eind van de 19e eeuw. Rechts een risaliet met ingang en trapgevelbekroning. Links tweedelig venster on..

Hoekpand Reinkenstraat in neo-renaissance trant. Pand met afgeschuinde hoek en trapgevels, gedateerd op cartouches. Versiering van banden, blokken en ..

Sweelinckplein 45
's Gravenhage
Hoekpand Reinkenstraat in neo-renaissance trant; eind 19e eeuw. Pand met afgeschuinde hoek en trapgevels, gedateerd 1897 op cartouches. Vers..

PAND in neo-renaissance trant. Parterre bekleed met hardsteen. Rechts een driezijdig uitgebouwde erker over twee verdiepingen, waarboven houten loggia ..

Sweelinckplein 46
's Gravenhage
PAND in neo-renaissance trant uit het einde van de 19e eeuw. Parterre bekleed met hardsteen. Rechts een driezijdig uitgebouwde erker over t..

Pand in neo-renaissance trant met geblokte ontlastingsbogen. Erker voor de parterre en de eerste verdieping

Sweelinckplein 37
's Gravenhage
Pand in neo-renaissance trant uit het eind van de 19e eeuw met geblokte ontlastingsbogen. Erker voor de parterre en de eerste verdieping.

Pand in neo-renaissance trant. Gevelversiering met banden en blokken. Ontlastingsbogen met in de boogtrommels renaissance-versieringen. Dakkapel met r ..

Sweelinckplein 38
's Gravenhage
PAND in neo-renaissance trant uit het eind van de 19e eeuw. Gevelversiering met banden en blokken. Ontlastingsbogen met in de boogtrommels..

Kaart & Routeplanner

Route naar Pand in neo-renaissance trant in 's Gravenhage

Foto's (1)