Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Sweelinckhuis in 's Gravenhage

Woonhuis

Sweelinckplein 11
2517GK 's Gravenhage
Zuid Holland

Bouwjaar: eind 19e eeuw


Beschrijving van Sweelinckhuis

Sweelinckhuis. PAND in neo-renaissance trant uit het eind van de 19e eeuw. In de parterre getoogde vensters met negblokken en sluitstenen. Geprofileerde getoogde deuromlijsting. Banden, lijsten kroonlijst met consoles. Rechts een risaliet, bekroond door een dakvenster met vleugelstukken. Balkon met ijzeren hek en gebeeldhouwde voluutconsoles. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 18009
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Sweelinckhuis in 's Gravenhage

Pand in neo-renaissance trant met in de parterre flauw getoogde vensters. Banden, lijsten, kroonlijst met consoles, rechts een risaliet, bekroond door ..

Sweelinckplein 11
's Gravenhage
Pand in neo-renaissance trant uit het eind van de 19e eeuw met in de parterre flauw getoogde vensters. Banden, lijsten, kroonlijst met conso..

Pand in neo-renaissance trant met in de gevel banden, getoogde en geprofileerde vensterbekroningen en een balcon op consoles met ijzeren hekje. Boven ..

Sweelinckplein 9A
's Gravenhage
Pand in neo-renaissance trant uit het einde van de 19e eeuw met in de gevel banden, getoogde en geprofileerde vensterbekroningen en een balc..

Pand in neo-renaissance trant met symmetrische gevel, waarin een middenrisaliet, waarboven een dakkapel met rolwerkversiering. Banden, geblokte venste ..

Sweelinckplein 12A
's Gravenhage
Pand in neo-renaissance trant uit het eind van de 19e eeuw met symmetrische gevel, waarin een middenrisaliet, waarboven een dakkapel met rol..

Herenhuis in neo-renaissance trant. Gevel met natuurstenen banden, frontons boven de venster, maskerconsoles en houten erker op stenen consoles

Sweelinckplein 8
's Gravenhage
Herenhuis in neo-renaissance trant, gedateerd 1894. Gevel met natuurstenen banden, frontons boven de venster, maskerconsoles en houten erker..

Herenhuis in neo-renaissance trant, met natuurstenen banden, vensterstrekken met blokken en in de verdieping boven de vensters hoofdgestellen op conso ..

Sweelinckplein 7
's Gravenhage
Herenhuis in neo-renaissance trant, eind 19e eeuw, met natuurstenen banden, vensterstrekken met blokken en in de verdieping boven de venster..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)