Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huize Sri Wedari. Punt- en trapgevels, ontlastingsbogen op kapitelen, boogtrommel met vlechtwerk, alles in de trant der Hollandse vroege renaissance in 's Gravenhage

Woonhuis

Sweelinckplein 2
2517GK 's Gravenhage
Zuid Holland

Bouwjaar: 1893
Architect: Nicolaas Molenaar sr.


Beschrijving van Huize Sri Wedari. Punt- en trapgevels, ontlastingsbogen op kapitelen, boogtrommel met vlechtwerk, alles in de trant der Hollandse vroege renaissance

HOEKHUIS Banstraat 27. Huize Sri Wedari, gebouwd door N. Molenaar, in cartouches gedateerd 1893. Punt- en trapgevels, ontlastingsbogen op kapitelen, boogtrommel met vlechtwerk, alles in de trant der Hollandse vroege renaissance. Aan de Banstraat een veelhoekige toren met naaldspits. Nr 3 heeft een arkeltorentje rustend op een zandstenen kolonnet, bekroond door een open houten lantaarn met spits. Rechts een erker met snijwerk, gedragen door zandstenen consoles. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 18002
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie
Huize Sri Wedari
Het gebouw in 2010
Het gebouw in 2010
Locatie Den Haag, Sweelinckplein 2, 3
Banstraat 27
Bouw gereed 1893
Bouwstijl neorenaissance
Monumentstatus Rijksmonument
Monumentnummer 18002
Architect Nicolaas Molenaar sr.
Portaal  Portaalicoon   Civiele techniek en bouwkunde

Huize Sri Wedari is een pand gelegen aan het Sweelinckplein en de Banstraat in Den Haag. Het is gebouwd in 1893 naar een ontwerp van Nicolaas Molenaar sr. in de trant van de Hollandse neorenaissance. Het gebouw heeft punt- en trapgevels, ontlastingsbogen op kapitelen en boogtrommel met vlechtwerk. Aan de Banstraat bevindt zich een veelhoekige toren met naaldspits.

Het gebouw is erkend als rijksmonument en onderdeel van het beschermde stadsgezicht waartoe dit deel van Duinoord behoort.


Monumenten in de buurt van Huize Sri Wedari. Punt- en trapgevels, ontlastingsbogen op kapitelen, boogtrommel met vlechtwerk, alles in de trant der Hollandse vroege renaissance in 's Gravenhage

Herenhuis in neo-renaissance trant, met in pleister gebosseerde parterre en in de verdieping vensters met gebogen frontons. Kroonlijst met consoles

Sweelinckplein 4
's Gravenhage
Herenhuis in neo-renaissance trant, eind 19e eeuw, met in pleister gebosseerde parterre en in de verdieping vensters met gebogen frontons. K..

Herenhuis in neo-renaissance trant, eind 19e eeuw, met in pleister gebosseerde parterre en in de verdieping vensters met gebogen frontons. Kroonlijst ..

Sweelinckplein 5
's Gravenhage
Herenhuis in neo-renaissance trant, eind 19e eeuw, met in pleister gebosseerde parterre en in de verdieping vensters met gebogen frontons. K..

Huize Duinoord. Pand in neo-Renaissancestijl met natuurstenen versieringen

Sweelinckplein 1
's Gravenhage
Huize "Duinoord", gedateerd 1894. PAND in neo-Renaissancestijl met natuurstenen versieringen: frontons, geblokte vensterstrekken, banden, g..

Pand in neo-renaissance trant met links een puntgevel, bekroond door een aedicula-vormige top. Ontlastingsbogen, rustend op een leeuwenmasker. Rechts ..

Sweelinckplein 6
's Gravenhage
Pand in neo-renaissance trant met links een puntgevel, bekroond door een aedicula-vormige top. Eind 19e eeuw. Ontlastingsbogen, rustend op e..

Pand met neo-renaissancegevel. Rechts een afgeknotte puntgevel met houten voorschot. Leeuwenmasker-sluitstenen, vakwerk, vlechtwerk en sierankers

Sweelinckplein 84
's Gravenhage
Pand met neo-renaissancegevel, eind 19e eeuw. Rechts een afgeknotte puntgevel met houten voorschot. Leeuwenmasker-sluitstenen, vakwerk, vlec..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)