Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huize Duinoord. Pand in neo-Renaissancestijl met natuurstenen versieringen in 's Gravenhage

Gebouw

Sweelinckplein 1
2517GK 's Gravenhage
Zuid Holland

Bouwjaar: 1894


Beschrijving van Huize Duinoord. Pand in neo-Renaissancestijl met natuurstenen versieringen

Huize "Duinoord", gedateerd 1894. PAND in neo-Renaissancestijl met natuurstenen versieringen: frontons, geblokte vensterstrekken, banden, gebeeldhouwde consoles, ontlastingsboogjes, maskerkoppen, balcons met smeedijzeren hekken. In de zijgevel aan de 1ste Sweelinckstraat een risaliet met topgevel, geflankeerd door voluten en aedicula-bekroning. Torenvormige ingangspartij met houten torentje. Hoekhuis Sweelinckplein-Eerste Sweelinckstraat-Banstraat genummerd Eerste Sweelinckstraat 59. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 18001
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie
Huize Duinoord
Het gebouw in 2010
Het gebouw in 2010
Locatie Sweelinckplein 1
Bouw gereed 1894
Bouwstijl neo-Renaissancestijl
Monumentstatus rijksmonument
Monumentnummer 18001
Portaal  Portaalicoon   Civiele techniek en bouwkunde

Huize Duinoord is een pand gelegen aan het Sweelinckplein in Den Haag. Het pand is gebouwd in neo-Renaissancestijl met natuurstenen versieringen: frontons, geblokte vensterstrekken, banden, gebeeldhouwde consoles, ontlastingsboogjes, maskerkoppen en balkons met smeedijzeren hekken. Het pand heeft een klein torentje.

In de zijgevel aan de 1ste Sweelinckstraat bevindt zich een risaliet met topgevel, geflankeerd door voluten en aedicula-bekroning.

Het gebouw is erkend als rijksmonument en onderdeel van het beschermde stadsgezicht waartoe dit deel van Duinoord behoort.


Monumenten in de buurt van Huize Duinoord. Pand in neo-Renaissancestijl met natuurstenen versieringen in 's Gravenhage

Huize Sri Wedari. Punt- en trapgevels, ontlastingsbogen op kapitelen, boogtrommel met vlechtwerk, alles in de trant der Hollandse vroege renaissance

Sweelinckplein 2
's Gravenhage
HOEKHUIS Banstraat 27. Huize Sri Wedari, gebouwd door N. Molenaar, in cartouches gedateerd 1893. Punt- en trapgevels, ontlastingsbogen op ..

Pand met neo-renaissancegevel

1e Sweelinckstraat 76
's Gravenhage
Pand met neo-renaissancegevel, eind 19e eeuw. Gevelversiering met banden, ontlastingsbogen met vlechtwerk in de boogtrommels. Houten erkers.

Pand met neo-renaissancegevel. Rechts een afgeknotte puntgevel met houten voorschot. Leeuwenmasker-sluitstenen, vakwerk, vlechtwerk en sierankers

Sweelinckplein 84
's Gravenhage
Pand met neo-renaissancegevel, eind 19e eeuw. Rechts een afgeknotte puntgevel met houten voorschot. Leeuwenmasker-sluitstenen, vakwerk, vlec..

Herenhuis in neo-renaissance trant, met in pleister gebosseerde parterre en in de verdieping vensters met gebogen frontons. Kroonlijst met consoles

Sweelinckplein 4
's Gravenhage
Herenhuis in neo-renaissance trant, eind 19e eeuw, met in pleister gebosseerde parterre en in de verdieping vensters met gebogen frontons. K..

Herenhuis in neo-renaissance trant, eind 19e eeuw, met in pleister gebosseerde parterre en in de verdieping vensters met gebogen frontons. Kroonlijst ..

Sweelinckplein 5
's Gravenhage
Herenhuis in neo-renaissance trant, eind 19e eeuw, met in pleister gebosseerde parterre en in de verdieping vensters met gebogen frontons. K..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)