Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met gepleisterde gevel onder rechte houten kroonlijst, met t-vensters en lage 6-ruitsschuifvensters meervoudige omlijstingen, in twee verdiepingen, afgedekt door zadeldak, evenwijd in 's Gravenhage

Woonhuis

Oude Molstraat 24
2513BB 's Gravenhage
Zuid Holland

Bouwjaar: 16e eeuw (oorsprong) 1500 16e eeuw (oorsprong)


Beschrijving van Pand met gepleisterde gevel onder rechte houten kroonlijst, met t-vensters en lage 6-ruitsschuifvensters meervoudige omlijstingen, in twee verdiepingen, afgedekt door zadeldak, evenwijd

Pand met gepleisterde gevel onder rechte houten kroonlijst, 18e eeuws karakter, met t-vensters en lage 6-ruitsschuifvensters meervoudige omlijstingen, in twee verdiepingen, afgedekt door zadeldak, evenwijdig aan de straat, tussen puntgevels. Winkelpui derde kwart 19e eeuw met pilasters waarvan de kapitelen gesneden putto-kopjes vertonen. Het in oorsprong wellicht 16e eeuwse pand heeft een kelder (stahoogte), afgedekt door een enkelvoudige balklaag. Houten keldertrap uit de bouwtijd, plavuizenvloer en witte tegels tegen de kelderwanden. Boven de kelderdeur een kastdeurtje met gehengen. Het pand bezit een eikehouten spiltrap met sierlijst. De begane-grond heeft een balkenzolder en deuren met rechthoekige, geprofileerde panelen, overdekt binnenplaatsje met 15-ruitsschuifvenster en deur in een kozijn 18e eeuws. Op de verdieping een balkenzolder met een moerbalk, gedragen door sleutelstukken. Eierlijst tegen achterwand. In de scheidingswand tussen nr 22 en 24 vakwerk en een houten deurkozijn uit de bouwtijd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 17863
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met gepleisterde gevel onder rechte houten kroonlijst, met t-vensters en lage 6-ruitsschuifvensters meervoudige omlijstingen, in twee verdiepingen, afgedekt door zadeldak, evenwijd in 's Gravenhage

Pand met gepleisterde gevel onder rechte houten kroonlijst

Oude Molstraat 22
's Gravenhage
PAND met gepleisterde gevel onder rechte houten kroonlijst. Parterre voorzien van houten winkelpui, drie verdiepingen met schuifvensters in ..

Oude Mannenhuis

Oude Molstraat 23
's Gravenhage
Pand met baksteen gevel van plm 1775 - verzorgde deuromlijsting en natuurstenen opschrifttafel. Inwendig: regentenkamer in Lodewijk XVI uitv..

In oorsprong twee panden, samengetrokken achter een lijstgevel ter breedte van vier vensterassen

Oude Molstraat 20
's Gravenhage
In oorsprong twee panden, samengetrokken achter een lijstgevel van midden 19e eeuws karakter ter breedte van vier vensterassen. Twee verdiep..

Pand met verdieping, lage zolderverdieping en zadeldak, evenwijdig aan de straat tussen puntgevels

Oude Molstraat 30
's Gravenhage
PAND met verdieping, lage zolderverdieping en zadeldak, evenwijdig aan de straat tussen puntgevels. Het huis dateert in oorsprong uit de 16e..

Pand met gevel in Lodewijk XIV stijl met kroonlijst op gesneden consoles

Nobelstraat 1A
's Gravenhage
PAND met gevel in Lodewijk XIV stijl met kroonlijst op gesneden consoles - inwendig restant van een Rooms-Katholieke schuilkerk.

Kaart & Routeplanner

Route naar Pand met gepleisterde gevel onder rechte houten kroonlijst, met t-vensters en lage 6-ruitsschuifvensters meervoudige omlijstingen, in twee verdiepingen, afgedekt door zadeldak, evenwijd in 's Gravenhage

Foto's (1)