Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met gepleisterde gevel onder rechte houten kroonlijst in 's Gravenhage

Woonhuis

Oude Molstraat 22
2513BB 's Gravenhage
Zuid Holland

Bouwjaar: 16e-17e eeuw (oorsprong) 1500 16e-17e eeuw (oorsprong)


Beschrijving van Pand met gepleisterde gevel onder rechte houten kroonlijst

PAND met gepleisterde gevel onder rechte houten kroonlijst. Parterre voorzien van houten winkelpui, drie verdiepingen met schuifvensters in eenvoudige omlijstingen en dwars geplaatst zadeldak tussen puntgevels. Het in oorsprong 16e-17e eeuwse onderkelderde huis heeft een keldertrap uit de bouwtijd met hardstenen platen op de treden. De kelder met tongewelf wordt verlicht door een vloerluik nabij de voorgevel. De begane-grond bezit een vloer van eiken delen en een zoldering met moer- en kinderbalken. Spiltrap uit de bouwtijd. In de moerbalk boven de spiltrap een getoogd kalf. Op de eerste verdieping een balkenzolder met moer- en kinderbalken en sleutelstukken. In de scheidingswand tussen nr 22 en 24 vakwerk en houten deuromlijsting uit de bouwtijd. Ook de tweede verdieping heeft in de scheidingswand vakwerk, alsmede een balkenzoldering. De moerbalk boven de spiltrap bezit hier, evenals op de begane-grond, een getoogd kalf. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 17862
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met gepleisterde gevel onder rechte houten kroonlijst in 's Gravenhage

Pand met gepleisterde gevel onder rechte houten kroonlijst, met t-vensters en lage 6-ruitsschuifvensters meervoudige omlijstingen, in twee verdiepinge ..

Oude Molstraat 24
's Gravenhage
Pand met gepleisterde gevel onder rechte houten kroonlijst, 18e eeuws karakter, met t-vensters en lage 6-ruitsschuifvensters meervoudige oml..

In oorsprong twee panden, samengetrokken achter een lijstgevel ter breedte van vier vensterassen

Oude Molstraat 20
's Gravenhage
In oorsprong twee panden, samengetrokken achter een lijstgevel van midden 19e eeuws karakter ter breedte van vier vensterassen. Twee verdiep..

Oude Mannenhuis

Oude Molstraat 23
's Gravenhage
Pand met baksteen gevel van plm 1775 - verzorgde deuromlijsting en natuurstenen opschrifttafel. Inwendig: regentenkamer in Lodewijk XVI uitv..

Pand met gevel in Lodewijk XIV stijl met kroonlijst op gesneden consoles

Nobelstraat 1A
's Gravenhage
PAND met gevel in Lodewijk XIV stijl met kroonlijst op gesneden consoles - inwendig restant van een Rooms-Katholieke schuilkerk.

Pand met verdieping, lage zolderverdieping en zadeldak, evenwijdig aan de straat tussen puntgevels

Oude Molstraat 30
's Gravenhage
PAND met verdieping, lage zolderverdieping en zadeldak, evenwijdig aan de straat tussen puntgevels. Het huis dateert in oorsprong uit de 16e..

Kaart & Routeplanner

Route naar Pand met gepleisterde gevel onder rechte houten kroonlijst in 's Gravenhage

Foto's (1)