Meer dan 63.000 rijksmonumenten


In oorsprong twee panden, samengetrokken achter een lijstgevel ter breedte van vier vensterassen in 's Gravenhage

Woonhuis

Oude Molstraat 20
2513BB 's Gravenhage
Zuid Holland

Bouwjaar: midden 19e eeuw (karakter) 1850 midden 19e eeuw (karakter)


Beschrijving van In oorsprong twee panden, samengetrokken achter een lijstgevel ter breedte van vier vensterassen

In oorsprong twee panden, samengetrokken achter een lijstgevel van midden 19e eeuws karakter ter breedte van vier vensterassen. Twee verdiepingen met t-vensters; twee parallel lopende schilddaken. De vensters van de tweede verdieping bezitten gietijzeren raamhekjes met meandermotief. Houten winkelpui, gedateerd 1877 op natuurstenen sokkel. Inwendig 19e eeuwse destilleerderij: ijzeren koelvat en koperen destilleervat met koperen helm en een houten filter; drie houten cognacvaten waarvan twee vervaardigd door de fa.Planat & Co. In deze ruimte een gietijzeren zuiltje ter ondersteuning van de balkenzolder van de eerste verdieping. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 17861
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van In oorsprong twee panden, samengetrokken achter een lijstgevel ter breedte van vier vensterassen in 's Gravenhage

Pand met gevel in Lodewijk XIV stijl met kroonlijst op gesneden consoles

Nobelstraat 1A
's Gravenhage
PAND met gevel in Lodewijk XIV stijl met kroonlijst op gesneden consoles - inwendig restant van een Rooms-Katholieke schuilkerk.

Pand met gepleisterde gevel onder rechte houten kroonlijst

Oude Molstraat 22
's Gravenhage
PAND met gepleisterde gevel onder rechte houten kroonlijst. Parterre voorzien van houten winkelpui, drie verdiepingen met schuifvensters in ..

Pand met gepleisterde gevel onder rechte houten kroonlijst, met t-vensters en lage 6-ruitsschuifvensters meervoudige omlijstingen, in twee verdiepinge ..

Oude Molstraat 24
's Gravenhage
Pand met gepleisterde gevel onder rechte houten kroonlijst, 18e eeuws karakter, met t-vensters en lage 6-ruitsschuifvensters meervoudige oml..

Oude Mannenhuis

Oude Molstraat 23
's Gravenhage
Pand met baksteen gevel van plm 1775 - verzorgde deuromlijsting en natuurstenen opschrifttafel. Inwendig: regentenkamer in Lodewijk XVI uitv..

Pand met verdieping, lage zolderverdieping en zadeldak, evenwijdig aan de straat tussen puntgevels

Oude Molstraat 30
's Gravenhage
PAND met verdieping, lage zolderverdieping en zadeldak, evenwijdig aan de straat tussen puntgevels. Het huis dateert in oorsprong uit de 16e..

Kaart & Routeplanner

Route naar In oorsprong twee panden, samengetrokken achter een lijstgevel ter breedte van vier vensterassen in 's Gravenhage

Foto's (1)