Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand in neo-renaissance trant in stijl behorend tot de bebouwing van het Sweelinckplein in 's Gravenhage

Woonhuis

Koningin Emmakade 172
2518JN 's Gravenhage
Zuid Holland

Bouwjaar: eind 19e eeuw 1875 eind 19e eeuw


Beschrijving van Pand in neo-renaissance trant in stijl behorend tot de bebouwing van het Sweelinckplein

PAND in neo-renaissance trant uit het einde van de 19e eeuw, in stijl behorend tot de bebouwing van het Sweelinckplein. Monumentaal huis, met hoekpaviljoen, bekroond door puntgevels, die door een lijst doorsneden worden. IJzeren bekroningen op de puntgevels. Het van een souterrain voorziene huis heeft vensters met ontlastingsbogen en frontons. Erker op consoles. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 17629
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand in neo-renaissance trant in stijl behorend tot de bebouwing van het Sweelinckplein in 's Gravenhage

Pand in neo-renaissance trant, versierd met banden en negblokken. Getoogde vensters, in het rechter deel van de gevel driedelig. Links een risaliet me ..

Sweelinckplein 16
's Gravenhage
Pand in neo-renaissance trant uit het eind van de 19e eeuw, versierd met banden en negblokken. Getoogde vensters, in het rechter deel van de..

Pand in neo-renaissance trant met natuurstenen banden en blokken

Sweelinckplein 18
's Gravenhage
PAND in neo-renaissance trant uit het eind van de 19e eeuw met natuurstenen banden en blokken. Links een brede risaliet, bekroond door een ..

Pand in neo-renaissance trant, met souterrain

Sweelinckplein 20
's Gravenhage
PAND in neo-renaissance trant uit het eind van de 19e eeuw, met souterrain. Gevel, versierd met banden en geblokte strekken en ontlastingsb..

Pand in neo-renaissance trant met souterrain

Sweelinckplein 22
's Gravenhage
PAND in neo-renaissance trant uit het einde der 19e eeuw met souterrain. De gevel wordt versierd door banden, geblokte strekken en ontlasti..

Herenhuis in neo-renaissance trant met souterrain. Lijstgevel versierd met banden, blokken en een getoogde ingangsomlijsting. Balcon op voluutconsoles

Sweelinckplein 24
's Gravenhage
Herenhuis in neo-renaissance trant uit het einde van de 19e eeuw met souterrain. Lijstgevel versierd met banden, blokken en een getoogde ing..

Kaart & Routeplanner

Route naar Pand in neo-renaissance trant in stijl behorend tot de bebouwing van het Sweelinckplein in 's Gravenhage

Foto's (1)