Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twee wachthuisjes en hek in 's Gravenhage

Woonhuis

Kerkhoflaan 12
2585JB 's Gravenhage
Zuid Holland

Bouwjaar: ca. 1840 1840 ca. 1840


Beschrijving van Twee wachthuisjes en hek

TWEE WACHTHUISJES EN HEK. Links bij ingang witgepleisterd pandje met hardstenen plint, zonder verdieping onder flauwhellend zadeldak, met omlopende cordonlijst en paneeldeur uit de bouwtijd, vermoedelijk ontworpen door Zeger Reijers, ca. 1840, in neo-classicistische trant. Rechts bij ingang idem (met uitzondering van later aangebouwd gedeelte. Smeedijzeren toegangshek met twee natuurstenen pijlers, elk voorzien van een sokkel en een afgeronde top met reliefvoorstelling van zandloper en vleugel; aan de achterzijde een gietijzeren pomp met leeuwekop. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 17621
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twee wachthuisjes en hek in 's Gravenhage

Schijndodenhuis met begraafplaats

Kerkhoflaan 12
's Gravenhage
Schijndodenhuis met begraafplaats naar ontwerp van stadsarchitect Zeger Reijers uit 1828 en aangelegd in 1830. Het in neoclassicistische (ne..

Algemene Begraafplaats Kerkhoflaan: grafmonument van de familie Van Oordt

Kerkhoflaan 12
's Gravenhage
Inleiding Natuurstenen grafmonument van de familie Van Oordt in eclectische stijl, bevattende de graven van G.H.L. van Oordt, zijn echtgen..

Algemene Begraafplaats Kerkhoflaan: grafmonument Bosboom-Toussaint

Kerkhoflaan 12
's Gravenhage
Inleiding. Natuurstenen grafmonument Bosboom-Toussaint in neo-renaissance stijl, bevattende de graven van A.L.G. Toussaint en haar echtgeno..

Algemene Begraafplaats Kerkhoflaan: Grafmonument Ragay

Kerkhoflaan 12
's Gravenhage
Inleiding Grafmonument Ragay in de vorm van een omheind marmeren mausoleum in neo-classicistische stijl, bevattende de graven van P.A. Rag..

Algemene Begraafplaats Kerkhoflaan: Grafmonument, opgericht ter nagedachtenis van Nicolaas Emanuel Frederik von Gumoëns en de belegering van de Cit ..

Kerkhoflaan 12
's Gravenhage
Inleiding Gietijzeren grafmonument, opgericht ter nagedachtenis van N.F.E. von Gumoens en de belegering van de Citadel van Antwerpen. Ja..

Kaart & Routeplanner

Route naar Twee wachthuisjes en hek in 's Gravenhage