Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dwarshuis onder pannen zadeldak tussen puntgevels. Sierankers. Vensters met zesruitsschuiframen en bovenlicht met gesneden hoekversieringen in 's Gravendeel

Boerderij

Zuid Voorstraat 18
3295BW 's Gravendeel (gemeente Binnenmaas)
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Dwarshuis onder pannen zadeldak tussen puntgevels. Sierankers. Vensters met zesruitsschuiframen en bovenlicht met gesneden hoekversieringen

18e eeuws dwarshuis onder pannen zadeldak tussen puntgevels. Sierankers. Vensters met zesruitsschuiframen en bovenlicht met gesneden hoekversieringen, begin 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 17410
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dwarshuis onder pannen zadeldak tussen puntgevels. Sierankers. Vensters met zesruitsschuiframen en bovenlicht met gesneden hoekversieringen in 's Gravendeel

Boerderij, waarvan het woongedeelte een puntgevel met zadeldak heeft. Achter het woonhuis een gepotdekselde houten stal

Noord Voorstraat 23
's Gravendeel (Gemeente Binnenmaas)
Boerderij uit 1848, waarvan het woongedeelte een puntgevel met zadeldak heeft. Achter het woonhuis een gepotdekselde houten stal.

Boerenhuis onder langgerekt pannen zadeldak en met puntgevel, waarin vlechtingen. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen

Rijkestraat 26
's Gravendeel (Gemeente Binnenmaas)
Boerenhuis onder langgerekt pannen zadeldak en met puntgevel, waarin vlechtingen. Begin 19e eeuw. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen..

Boerderij voorzien van woonhuis met een hoog, met pannen gedekt schilddak, waarin twee dakkapellen. In de vensters 20- ruitsschuiframen. Achter het wo ..

Langestraat 21
's Gravendeel (Gemeente Binnenmaas)
Boerderij uit de eerste helft van de 19e eeuw. Het woonhuis heeft een hoog, met pannen gedekt schilddak, waarin twee dakkapellen. In de vens..

Het Vliegend Hert

Molendijk 35
's Gravendeel (Gemeente Binnenmaas)
Korenmolen "Vliegend Hert". Ronde stenen stellingmolen, 1857-1858, gerestaureerd 1949.

Buitenplaats Gravesteyn

Amstelwijckweg 14
Dordrecht
Inleiding VILLA uit circa 1875 naar ontwerp van H.W. Veth in de stijl van het Eclecticisme. Het pand werd in 1901 verbouwd naar ontwerp van..

Kaart & Routeplanner


Foto's (17)

Alle 17 foto's weergeven