Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Het Vliegend Hert in 's Gravendeel

Molen

Molendijk 35
3295LD 's Gravendeel (gemeente Binnenmaas)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1858


Beschrijving van Het Vliegend Hert

Korenmolen "Vliegend Hert". Ronde stenen stellingmolen, 1857-1858, gerestaureerd 1949. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 17406
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie
Het Vliegend Hert
Het Vliegend Hert (september 2007)
Het Vliegend Hert (september 2007)
Basisgegevens
Plaats 's-Gravendeel
Bouwjaar 1858
Type stellingmolen
Kenmerken Ronde stenen molen
Functie korenmolen
Bestemming  Buiten bedrijf, maalvaardig
Monumentnummer  17406
Externe link(s)
Molendatabase
De Hollandsche Molen
Portaal  Portaalicoon   Molens

Het Vliegend Hert is een korenmolen uit 1858 gelegen in de Zuid-Hollandse plaats 's-Gravendeel. De molen ligt aan de Molendijk. Het is de hoogste korenstellingmolen in de Hoekse Waard. De laatste molenaar was de heer Cees van Heesen, de voorlaatste Gerrit Dam. De Christelijke Woningvereniging 's-Gravendeel (CWG)(in 2010 gefuseerd tot HW Wonen) heeft de molen ’t Vliegend Hert gekocht. In de bijgebouwen werden appartementen gevestigd; de molen werd hersteld. De Rijksdienst voor Monumentenzorg kende in 2008 subsidie toe, de herstellingen sleepten door de kredietcrisis langer aan en werden in december 2011 afgerond. Sinds maart 2014 is de molen eigendom van de Stichting Molens Binnenmaas, deze heeft een vrijwillige molenaar aangesteld welke de molen stukje bij beetje weer toegankelijk heeft gemaakt voor het publiek. In augustus 2014 is de molen feestelijk heropend en sindsdien weer te bezoeken wanneer de wieken rondgaan.


Gezien vanaf de dijkMonumenten in de buurt van Het Vliegend Hert in 's Gravendeel

Boerderij, waarvan het woongedeelte een puntgevel met zadeldak heeft. Achter het woonhuis een gepotdekselde houten stal

Noord Voorstraat 23
's Gravendeel (Gemeente Binnenmaas)
Boerderij uit 1848, waarvan het woongedeelte een puntgevel met zadeldak heeft. Achter het woonhuis een gepotdekselde houten stal.

Dwarshuis onder pannen zadeldak tussen puntgevels. Sierankers. Vensters met zesruitsschuiframen en bovenlicht met gesneden hoekversieringen

Zuid Voorstraat 18
's Gravendeel (Gemeente Binnenmaas)
18e eeuws dwarshuis onder pannen zadeldak tussen puntgevels. Sierankers. Vensters met zesruitsschuiframen en bovenlicht met gesneden hoekv..

Boerenhuis onder langgerekt pannen zadeldak en met puntgevel, waarin vlechtingen. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen

Rijkestraat 26
's Gravendeel (Gemeente Binnenmaas)
Boerenhuis onder langgerekt pannen zadeldak en met puntgevel, waarin vlechtingen. Begin 19e eeuw. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen..

Boerderij voorzien van woonhuis met een hoog, met pannen gedekt schilddak, waarin twee dakkapellen. In de vensters 20- ruitsschuiframen. Achter het wo ..

Langestraat 21
's Gravendeel (Gemeente Binnenmaas)
Boerderij uit de eerste helft van de 19e eeuw. Het woonhuis heeft een hoog, met pannen gedekt schilddak, waarin twee dakkapellen. In de vens..

Buitenplaats Gravesteyn

Amstelwijckweg 14
Dordrecht
Inleiding VILLA uit circa 1875 naar ontwerp van H.W. Veth in de stijl van het Eclecticisme. Het pand werd in 1901 verbouwd naar ontwerp van..

Kaart & Routeplanner

Route naar Het Vliegend Hert in 's Gravendeel

Foto's (2)