Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderijtje onder rieten wolfsdak in 's Graveland

Boerderij

Zuidereinde 90
1243KK 's Graveland (gemeente Wijdemeren)
Noord Holland


Beschrijving van Boerderijtje onder rieten wolfsdak

17e eeuws boerderijtje onder rieten wolfdak. In de voorgevel rechts een tweelichtskozijn met middendorpel uit de bouwtijd. Links een venster met zesruitsschuifraam. Eenvoudig ijzeren stoephek. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 17380
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie
Schematische weergave van een wolfsdak

Een wolfsdak of wolfdak is een zadeldak, met twee afgeschuinde vlakken aan de korte zijden. Deze afgeschuinde vlakken worden ook wel wolfseinden of wolfeinden genoemd. De helling van deze uiteinden is vaak steiler dan die van de aangrenzende grote dakvlakken. Het werkwoord afwolven wat afschuinen van het einde van een zadeldak is, ligt hier aan ten grondslag.[1]

Omdat de uiteinden van een wolfsdak in het oog vallen, werden deze vaak versierd met een piron.Monumenten in de buurt van Boerderijtje onder rieten wolfsdak in 's Graveland

Trompenburg

Zuidereinde 43
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
Beschrijving van onderdeel 1: HET HOOFDHUIS Het geheel door water omgeven huis Trompenburg bestaat uit een groot vierkant voorhuis dat do..

Trompenburg: historische park- en tuinaanleg

Zuidereinde 43
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
Beschrijving van onderdeel 2: HISTORISCHE PARK- EN TUINAANLEG Historische park- en tuinaanleg behorende bij het huis Trompenburg. De aa..

Trompenburg: tuinmanshuis

Zuidereinde 41
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
Beschrijving van onderdeel 3: TUINMANSWONING Tuinmanswoning behorende bij de buitenplaats Trompenburg, even ten noordoosten van het hoof..

Pand uit de 18e of het begin van de 19e eeuw, gepleisterd en met een rieten zadeldak, dat aan de voor- en achterzijde wordt afgesloten door een puntge ..

Zuidereinde 86
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
Pand uit de 18e of het begin van de 19e eeuw, gepleisterd en met een rieten zadeldak, dat aan de voor- en achterzijde wordt afgesloten door ..

Pand, bestaande uit twee evenwijdige vleugels met gepleisterde muren en pannen zadeldaken tussen puntgevels

Zuidereinde 25
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
Pand, bestaande uit twee evenwijdige vleugels met gepleisterde muren en pannen zadeldaken tussen puntgevels, 18e of eerste helft 19e eeuw. D..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderijtje onder rieten wolfsdak in 's Graveland

Foto's (1)