Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand uit de 18e of het begin van de 19e eeuw, gepleisterd en met een rieten zadeldak, dat aan de voor- en achterzijde wordt afgesloten door een puntgevel in 's Graveland

Woonhuis

Zuidereinde 86
1243KJ 's Graveland (gemeente Wijdemeren)
Noord Holland


Beschrijving van Pand uit de 18e of het begin van de 19e eeuw, gepleisterd en met een rieten zadeldak, dat aan de voor- en achterzijde wordt afgesloten door een puntgevel

Pand uit de 18e of het begin van de 19e eeuw, gepleisterd en met een rieten zadeldak, dat aan de voor- en achterzijde wordt afgesloten door een puntgevel. De puntgevel aan de straatzijde heeft beneden twee vensters zesruitsschuiframen en luiken. Rechts een latere zijkamer onder plat dak en met houten kroonlijst. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 17379
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand uit de 18e of het begin van de 19e eeuw, gepleisterd en met een rieten zadeldak, dat aan de voor- en achterzijde wordt afgesloten door een puntgevel in 's Graveland

Pand, bestaande uit twee evenwijdige vleugels met gepleisterde muren en pannen zadeldaken tussen puntgevels

Zuidereinde 25
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
Pand, bestaande uit twee evenwijdige vleugels met gepleisterde muren en pannen zadeldaken tussen puntgevels, 18e of eerste helft 19e eeuw. D..

Trompenburg

Zuidereinde 43
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
Beschrijving van onderdeel 1: HET HOOFDHUIS Het geheel door water omgeven huis Trompenburg bestaat uit een groot vierkant voorhuis dat do..

Trompenburg: historische park- en tuinaanleg

Zuidereinde 43
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
Beschrijving van onderdeel 2: HISTORISCHE PARK- EN TUINAANLEG Historische park- en tuinaanleg behorende bij het huis Trompenburg. De aa..

Trompenburg: tuinmanshuis

Zuidereinde 41
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
Beschrijving van onderdeel 3: TUINMANSWONING Tuinmanswoning behorende bij de buitenplaats Trompenburg, even ten noordoosten van het hoof..

Boerderijtje onder rieten wolfsdak

Zuidereinde 90
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
17e eeuws boerderijtje onder rieten wolfdak. In de voorgevel rechts een tweelichtskozijn met middendorpel uit de bouwtijd. Links een venster..

Kaart & Routeplanner

Route naar Pand uit de 18e of het begin van de 19e eeuw, gepleisterd en met een rieten zadeldak, dat aan de voor- en achterzijde wordt afgesloten door een puntgevel in 's Graveland

Foto's (1)