Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Breed dubbel pand met lijstgevel aan de straatzijde het pand, dat verschillende verbouwingen heeft ondergaan, met name voor wat betreft het linker gedeelte -toegevoegde verhoging boven de oorspronkeli .. in 's Graveland

Woonhuis

Noordereinde 129
1243JL 's Graveland (gemeente Wijdemeren)
Noord Holland

Bouwjaar: 18e of 19e eeuw


Beschrijving van Breed dubbel pand met lijstgevel aan de straatzijde het pand, dat verschillende verbouwingen heeft ondergaan, met name voor wat betreft het linker gedeelte -toegevoegde verhoging boven de oorspronkeli ..

Breed dubbel pand met lijstgevel aan de straatzijde het pand, dat verschillende verbouwingen heeft ondergaan, met name voor wat betreft het linker gedeelte -toegevoegde verhoging boven de oorspronkelijke lijst- en dat voor wat betreft het rechter gedeelte later voorzien is van een aangebouwde serre, heeft de kenmerken van een in oorsprong 18e eeuwse of 19e eeuwse bouw. Boven de strakke bepleisterde lijstgevel een met pannen gedekte strakke bekapping voorzien van 2 dakkapellen met 3-hoekig fronton met wangstukken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 17345
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Breed dubbel pand met lijstgevel aan de straatzijde het pand, dat verschillende verbouwingen heeft ondergaan, met name voor wat betreft het linker gedeelte -toegevoegde verhoging boven de oorspronkeli .. in 's Graveland

Raadhuis met tympanon over de gehele voorgevel

Noordereinde 123
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
XIX neoclassicistisch raadhuisje met fors tympanon over de gehele voorgevel, hoge stoep.

Pand naast raadhuis gelegen

Noordereinde 121
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
Naast het v.m. raadhuis gelegen pand, dat tegelijk daarmee is gebouwd. (1868). Rood bakstenen gevel met gele vensterstrekken, vensters met h..

Verdiepingloos pand met lijstgevel aan de straatzijde. Zadeldak en zijtuitgevels.

Noordereinde 105
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
Verdiepingloos pand met lijstgevel aan de straatzijde, voordeur met omlijsting, vensters van strekken voorzien en met luiken behangen, 2 dak..

Nederlands-hervormde kerk van 's-Graveland

Noordereinde 14
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
Ned. Hervormde Kerk, sober deftig bedehuis, grondvorm een gelijkvormig kruis 1657-8 naar ontwerp van Daniel Stalpert. Orgel met Hoofdwerk en..

Pand met tuitgevel aan de straatzijde

Noordereinde 145
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
PAND met tuitgevel aan de straatzijde. De geprofileerd natuurstenen dakstenen aan de voet van de geveltop wellicht een overblijfsel van een..

Kaart & Routeplanner

Route naar Breed dubbel pand met lijstgevel aan de straatzijde het pand, dat verschillende verbouwingen heeft ondergaan, met name voor wat betreft het linker gedeelte -toegevoegde verhoging boven de oorspronkeli .. in 's Graveland

Foto's (1)