Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Onderkelderd huis met verdieping onder schilddak, gedekt met pannen. Pijlertjes verdelen de kelderruimte in vierkante vakken, welke overkluisd zijn met graatgewelven in Grave

Woonhuis

Oliestraat 20
5361GN Grave
Noord Brabant

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Onderkelderd huis met verdieping onder schilddak, gedekt met pannen. Pijlertjes verdelen de kelderruimte in vierkante vakken, welke overkluisd zijn met graatgewelven

Onderkelderd huis met verdieping onder schilddak, gedekt met pannen. Pijlertjes verdelen de kelderruimte in vierkante vakken, welke overkluisd zijn met graatgewelven. De gevel is op de begane grond witgepleisterd, voorzien van getrokken voegen en twee schuiframen met 6-ruits bovenlichten. Op de verdieping steenrood geverfd met opgeschilderde voegen en voorzien van 3 jongere vensters. Kap met twee enkelvoudige jukspanten voorzien van gesneden telmerken. Een derde jukspant ingemetseld in de scheidingsmuur tussen Oliestraat 18 en 20. XVII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 17292
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Onderkelderd huis met verdieping onder schilddak, gedekt met pannen. Pijlertjes verdelen de kelderruimte in vierkante vakken, welke overkluisd zijn met graatgewelven in Grave

Huis met overstekend schilddak en gevel in schoon werk, beganegronds verbouwd

Oliestraat 18
Grave
Huis met overstekend schilddak en gevel in schoon werk, beganegronds verbouwd.

Huis met schilddak en eenvoudige lijstgevel

Rogstraat 33
Grave
Huis met schilddak en eenvoudige lijstgevel (XIX a), beganegronds, omstreeks 1900 verbouwd.

Huis met schilddak en gebosseerd grijsgepleisterde lijstgevel, waarin vensters met afgeronde bovenhoeken; moderne winkelpui. Oudere achtertopgevel met ..

Rogstraat 35
Grave
Huis met schilddak en gebosseerd grijsgepleisterde lijstgevel, waarin vensters met afgeronde bovenhoeken (XIX c); moderne winkelpui. Oudere ..

Huis met in- en uitgezwenkte topgevel; sieranker in top. Beganegronds verbouwd in de vorm van een groot doorlopend kozijn waarin bovenlichten en deure ..

Rogstraat 37
Grave
Huis met in- en uitgezwenkte topgevel; sieranker in top (XVIII). Beganegronds verbouwd in de vorm van een groot doorlopend kozijn waarin bov..

Huis met schilddak en eenvoudige bruingeverfde lijstgevel, beneden winkel, met belangwekkend interieur met insteek

Rogstraat 31
Grave
Huis met schilddak en eenvoudige bruingeverfde lijstgevel (XIX A), beneden winkel, met belangwekkend interieur met insteek.

Kaart & Routeplanner

Route naar Onderkelderd huis met verdieping onder schilddak, gedekt met pannen. Pijlertjes verdelen de kelderruimte in vierkante vakken, welke overkluisd zijn met graatgewelven in Grave

Foto's (3)