Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Huis met hoog schilddak en lijstgevel met bovenverdieping van het "Dordtse" type: getoogde en geprofileerde vensternissen, het gevelvlak boven en tussen de nissen vooruitgemetseld en in de vensterdamm .. in Grave

Oliestraat 6
5361GN Grave

Bouwjaar: ca. 1600 1600 ca. 1600

Beschrijving van Huis met hoog schilddak en lijstgevel met bovenverdieping van het "Dordtse" type: getoogde en geprofileerde vensternissen, het gevelvlak boven en tussen de nissen vooruitgemetseld en in de vensterdamm ..

HUIS met hoog schilddak en lijstgevel met bovenverdieping van het "Dordtse" type: getoogde en geprofileerde vensternissen, het gevelvlak boven en tussen de nissen vooruitgemetseld en in de vensterdammen steunend op kraagstenen met kopjes. Boogtrommels in mozaïek van natuur- en baksteen; natuurstenen banden en blokken in de ontlastingsbogen. Geprofileerde waterlijst, nu door zolderluik doorbroken. Beganegronds verbouwd. Plm 1600. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)