Meer dan 63.000 rijksmonumenten


"Agatha Johannahoeve" : boerderij, bestaande uit een woonhuis onder zadeldak met puntgevel en een grote bakstenen stal onder pannen wolfdak. Middenlangsdeeltype der Vlaamse schuurgroep. in Goudswaard

Boerderij

Oudendijk 1
3267LR Goudswaard (gemeente Korendijk)
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van "Agatha Johannahoeve" : boerderij, bestaande uit een woonhuis onder zadeldak met puntgevel en een grote bakstenen stal onder pannen wolfdak. Middenlangsdeeltype der Vlaamse schuurgroep.

"Agatha Johannahoeve". Boerderij, bestaande uit een woonhuis onder zadeldak met puntgevel, 18e eeuw en een grote bakstenen stal onder pannen wolfdak. Middenlangsdeeltype der Vlaamse schuurgroep. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 17066
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van "Agatha Johannahoeve" : boerderij, bestaande uit een woonhuis onder zadeldak met puntgevel en een grote bakstenen stal onder pannen wolfdak. Middenlangsdeeltype der Vlaamse schuurgroep. in Goudswaard

Boerderij met woonhuis met ingezwenkte halsgevel en Vlaamse schuur met langsdeel

Oudendijk 36
Goudswaard (Gemeente Korendijk)
Inleiding De BOERDERIJ met woonhuis met ingezwenkte halsgevel en Vlaamse schuur met langsdeel behoort bij het complex Oudendijk 36 in de g..

Wagenschuur

Oudendijk 36
Goudswaard (Gemeente Korendijk)
Inleiding De WAGENSCHUUR, die behoort bij het complex Oudendijk 36, is waarschijnlijk gebouwd aan het begin van de twintigste eeuw. De wage..

Varkenshok

Oudendijk 36
Goudswaard (Gemeente Korendijk)
Inleiding Het vanuit een rechthoekige plattegrond, in een Ambachtelijk-traditionele stijl opgetrokken VARKENSHOK, dat deel uitmaakt van het..

Toegangshek

Oudendijk 36
Goudswaard (Gemeente Korendijk)
Inleiding Het TOEGANGSHEK behorende tot het complex aan de Oudendijk 36 te Korendijk is waarschijnlijk in het laatste kwart van de negenti..

Suse's Hoeve

Gebrokendijk 6
Goudswaard (Gemeente Korendijk)
Inleiding De in een Ambachtelijk-traditionele trant gebouwde BOERDERIJ bestaande uit een woonhuis met Vlaamse schuur maakt deel uit van het..

Kaart & Routeplanner

Route naar "Agatha Johannahoeve" : boerderij, bestaande uit een woonhuis onder zadeldak met puntgevel en een grote bakstenen stal onder pannen wolfdak. Middenlangsdeeltype der Vlaamse schuurgroep. in Goudswaard