Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Klein poldergemaal, onder zadeldak tussen puntgevels, die als frontons behandeld zijn, met segmentvormige vensters. In de rechter zijgevel getoogde vensters; tegen de linker zijgevel het door een zade .. in Goudswaard

Weg En Waterwerk

Molendijk 4
3267AM Goudswaard (gemeente Korendijk)
Zuid Holland

Bouwjaar: midden 19e eeuw 1850 midden 19e eeuw


Beschrijving van Klein poldergemaal, onder zadeldak tussen puntgevels, die als frontons behandeld zijn, met segmentvormige vensters. In de rechter zijgevel getoogde vensters; tegen de linker zijgevel het door een zade ..

Klein poldergemaal midden 19e eeuw, onder zadeldak tussen puntgevels, die als frontons behandeld zijn, met segmentvormige vensters. In de rechter zijgevel getoogde vensters; tegen de linker zijgevel het door een zadeldak gedekte ketelhuis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 17062
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Klein poldergemaal, onder zadeldak tussen puntgevels, die als frontons behandeld zijn, met segmentvormige vensters. In de rechter zijgevel getoogde vensters; tegen de linker zijgevel het door een zade .. in Goudswaard

Op de hoek van de Westdijk gelegen pand zonder verdieping onder omlopend pannen schilddak, waarin dakvensters met zijstukken. Deuromlijsting met verdi ..

Havenkade 14
Goudswaard (Gemeente Korendijk)
Op de hoek van de Westdijk gelegen pand uit het begin van de 19e eeuw zonder verdieping onder omlopend pannen schilddak, waarin dakvensters ..

Pand met zolderverdieping en afgewolfd zadeldak. Aan de straatzijde een gevel met ingezwenkte zijkanten en een houten kroonlijst met consoles, begin 1 ..

Dorpsstraat 10
Goudswaard (Gemeente Korendijk)
Pand met zolderverdieping en afgewolfd zadeldak, 18e eeuw. Aan de straatzijde een gevel met ingezwenkte zijkanten en een houten kroonlijst m..

Pand, waarvan de gevel ingezwenkte zijkanten. Driedelige houten onderpui met gesneden deurkalf in Lodewijk XIV-VORMEN. In de vensters zesruitsschuifra ..

Dorpsstraat 16
Goudswaard (Gemeente Korendijk)
Pand, waarvan de gevel ingezwenkte zijkanten heeft en in de top een jaartalsteentje: 1779. Driedelige houten onderpui met gesneden deurkalf ..

Pand met gepleisterde gevel met ingezwenkte zijkanten 18e eeuw. Vensters met zesruitsschuiframen; twee voluutvormige stoephekken

Dorpsstraat 18
Goudswaard (Gemeente Korendijk)
Pand met gepleisterde gevel met ingezwenkte zijkanten 18e eeuw. Vensters met zesruitsschuiframen; twee voluutvormige stoephekken.

Pand vanwege gevelsteen met cartouche en wapen. Twee ijzeren stoephekken

Dorpsstraat 20
Goudswaard (Gemeente Korendijk)
Pand vanwege gevelsteen met cartouche en wapen, waarop het jaartal 1696. Twee ijzeren stoephekken.

Kaart & Routeplanner