Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Op de hoek van de Westdijk gelegen pand zonder verdieping onder omlopend pannen schilddak, waarin dakvensters met zijstukken. Deuromlijsting met verdiepte pilasters en hoofdgestel; vensters met zesrui .. in Goudswaard

Woonhuis

Havenkade 14
3267AJ Goudswaard (gemeente Korendijk)
Zuid Holland

Bouwjaar: begin 19e eeuw 1800 begin 19e eeuw


Beschrijving van Op de hoek van de Westdijk gelegen pand zonder verdieping onder omlopend pannen schilddak, waarin dakvensters met zijstukken. Deuromlijsting met verdiepte pilasters en hoofdgestel; vensters met zesrui ..

Op de hoek van de Westdijk gelegen pand uit het begin van de 19e eeuw zonder verdieping onder omlopend pannen schilddak, waarin dakvensters met zijstukken. Deuromlijsting met verdiepte pilasters en hoofdgestel; vensters met zesruitsschuiframen. Stoephekken. Stal achter het woonhuis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 17061
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Op de hoek van de Westdijk gelegen pand zonder verdieping onder omlopend pannen schilddak, waarin dakvensters met zijstukken. Deuromlijsting met verdiepte pilasters en hoofdgestel; vensters met zesrui .. in Goudswaard

Klein poldergemaal, onder zadeldak tussen puntgevels, die als frontons behandeld zijn, met segmentvormige vensters. In de rechter zijgevel getoogde ve ..

Molendijk 4
Goudswaard (Gemeente Korendijk)
Klein poldergemaal midden 19e eeuw, onder zadeldak tussen puntgevels, die als frontons behandeld zijn, met segmentvormige vensters. In de re..

Pand met zolderverdieping en afgewolfd zadeldak. Aan de straatzijde een gevel met ingezwenkte zijkanten en een houten kroonlijst met consoles, begin 1 ..

Dorpsstraat 10
Goudswaard (Gemeente Korendijk)
Pand met zolderverdieping en afgewolfd zadeldak, 18e eeuw. Aan de straatzijde een gevel met ingezwenkte zijkanten en een houten kroonlijst m..

Pand, waarvan de gevel ingezwenkte zijkanten. Driedelige houten onderpui met gesneden deurkalf in Lodewijk XIV-VORMEN. In de vensters zesruitsschuifra ..

Dorpsstraat 16
Goudswaard (Gemeente Korendijk)
Pand, waarvan de gevel ingezwenkte zijkanten heeft en in de top een jaartalsteentje: 1779. Driedelige houten onderpui met gesneden deurkalf ..

Pand met gepleisterde gevel met ingezwenkte zijkanten 18e eeuw. Vensters met zesruitsschuiframen; twee voluutvormige stoephekken

Dorpsstraat 18
Goudswaard (Gemeente Korendijk)
Pand met gepleisterde gevel met ingezwenkte zijkanten 18e eeuw. Vensters met zesruitsschuiframen; twee voluutvormige stoephekken.

Pand vanwege gevelsteen met cartouche en wapen. Twee ijzeren stoephekken

Dorpsstraat 20
Goudswaard (Gemeente Korendijk)
Pand vanwege gevelsteen met cartouche en wapen, waarop het jaartal 1696. Twee ijzeren stoephekken.

Kaart & Routeplanner

Route naar Op de hoek van de Westdijk gelegen pand zonder verdieping onder omlopend pannen schilddak, waarin dakvensters met zijstukken. Deuromlijsting met verdiepte pilasters en hoofdgestel; vensters met zesrui .. in Goudswaard