Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Klein kerkgebouwtje. Pand onder schilddak en met gevel onder rechte kroonlijst. Boven de deur een hoofdgestel op gesneden palmetconsoles. Vensters in geprofileerde houten omlijstingen met zes- en vier .. in Goudswaard

Woonhuis

Dorpsstraat 50
3267AG Goudswaard (gemeente Korendijk)
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw 1800 eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Klein kerkgebouwtje. Pand onder schilddak en met gevel onder rechte kroonlijst. Boven de deur een hoofdgestel op gesneden palmetconsoles. Vensters in geprofileerde houten omlijstingen met zes- en vier ..

Pand onder schilddak en met gevel onder rechte kroonlijst, eerste helft 19e eeuw. Boven de deur een hoofdgestel op gesneden palmetconsoles. Vensters in geprofileerde houten omlijstingen met zes- en vierruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 17058
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Klein kerkgebouwtje. Pand onder schilddak en met gevel onder rechte kroonlijst. Boven de deur een hoofdgestel op gesneden palmetconsoles. Vensters in geprofileerde houten omlijstingen met zes- en vier .. in Goudswaard

Pand met ingezwenkte gevel, waarop een driehoekige bekroning. In de top een venster met twaalfruitsschuifraam, waarboven een gebeeldhouwde cartouche m ..

Dorpsstraat 34
Goudswaard (Gemeente Korendijk)
Pand met ingezwenkte gevel, waarop een driehoekige bekroning, 18e of vroeg 19e eeuw. In de top een venster met twaalfruitsschuifraam, waarbo..

Nederlands Hervormde Kerk

Dorpsstraat 19
Goudswaard (Gemeente Korendijk)
Ned.Her.Kerk. Rechthoekige zaalkerk met houten tongewelf en trekbalken, verlicht door rondboogvensters, 18e eeuw. Eenvoudige toren met inges..

Toegangshek, voor de kerk twee geblokte hardstenen hekpijlers met ijzeren hekken

Dorpsstraat 19
Goudswaard (Gemeente Korendijk)
Toegangshek. Aan de Dorpsstraat voor de kerk twee geblokte hardstenen hekpijlers uit 1818 met ijzeren hekken.

Pand met ingezwenkte gevel onder driehoekig fronton, waarin het jaartal. In de vensters schuiframen

Dorpsstraat 66
Goudswaard (Gemeente Korendijk)
Pand met ingezwenkte gevel onder driehoekig fronton, waarin het jaartal 1830. In de vensters schuiframen.

Twee panden met ingezwenkte gevels, met driehoekige afdekkingen. In de verdiepingen vensters met vier- en twaalfruitsschuiframen

Dorpsstraat 32
Goudswaard (Gemeente Korendijk)
Twee panden, 18e of vroeg uit de 19e eeuw, met ingezwenkte gevels, met driehoekige afdekkingen. In de verdiepingen vensters met vier- en twa..

Kaart & Routeplanner

Route naar Klein kerkgebouwtje. Pand onder schilddak en met gevel onder rechte kroonlijst. Boven de deur een hoofdgestel op gesneden palmetconsoles. Vensters in geprofileerde houten omlijstingen met zes- en vier .. in Goudswaard