Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met schilderachtig rieten zadeldak, dat zowel het woonhuis als de hogere stal overdekt. Puntgevel met vlechtingen en vensters met luiken en twintig- en zestienruitsroedenverdeling. Stal gede .. in Goudriaan

Boerderij

Zuidzijde 165
2977AM Goudriaan (gemeente Graafstroom)
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e-18e eeuw


Beschrijving van Boerderij met schilderachtig rieten zadeldak, dat zowel het woonhuis als de hogere stal overdekt. Puntgevel met vlechtingen en vensters met luiken en twintig- en zestienruitsroedenverdeling. Stal gede ..

Boerderij (XVII-XVIII) met schilderachtig rieten zadeldak, dat zowel het woonhuis als de hogere stal overdekt. Puntgevel met vlechtingen en vensters met luiken en twintig- en zestienruitsroedenverdeling. Stal gedeeltelijk van gepotdekselde delen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 17047
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met schilderachtig rieten zadeldak, dat zowel het woonhuis als de hogere stal overdekt. Puntgevel met vlechtingen en vensters met luiken en twintig- en zestienruitsroedenverdeling. Stal gede .. in Goudriaan

Hervormde kerk

Noordzijde 17
Goudriaan (Gemeente Graafstroom)
Ned. Herv. Kerk. Laat-gotische dorpskerk met eenbeukig schip en diep, driezijdig gesloten koor. Zware bakstenen toren aan de westzijde, ver..

Gedeelte van een boerderij, in oorsprong tevens rechthuis, met verdieping onder rieten schilddak. Op de verdieping een kruiskozijn met luiken. Vormt e ..

Noordzijde 13
Goudriaan (Gemeente Graafstroom)
Gedeelte van een boerderij, in oorsprong tevens rechthuis, met verdieping onder rieten schilddak. Op de verdieping een kruiskozijn met luike..

Pand met verdieping onder rieten schilddak. Tweelichtkozijn met luiken. Vormt een geheel met de buurnummers 12-13

Noordzijde 14
Goudriaan (Gemeente Graafstroom)
Pand met verdieping onder rieten schilddak. Tweelichtkozijn met luiken. Vormt een geheel met de buurnummers 12-13.

Gedeelte van een boerderij, in oorsprong tevens rechthuis. Vormt met de buurnummers 13 en 14 één geheel

Noordzijde 11
Goudriaan (Gemeente Graafstroom)
Gedeelte van een boerderij, in oorsprong tevens rechthuis, met boven de voordeur wapensteen met jaartal: 1659. Woongedeelte met verdieping e..

Goudriaanse Molen

Molenkade 5
Goudriaan (Gemeente Graafstroom)
Nabij de dorpskom staande, achtkante houten molen, met riet gedekt en op bakstenen onderbouw. plm 1850.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)