Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij onder rieten zadeldak, met puntgevel waarin vlechtingen, gekoppelde ontlastingsbogen en sieranker in Gouderak

Boerderij

Kattendijk 183
2831AD Gouderak (gemeente Ouderkerk)
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Boerderij onder rieten zadeldak, met puntgevel waarin vlechtingen, gekoppelde ontlastingsbogen en sieranker

Boerderij onder rieten zadeldak, met puntgevel waarin vlechtingen, gekoppelde ontlastingsbogen en sieranker, 17e eeuws. Het overige vernieuwd in de 19e eeuw. Vensters met vier- en negenruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 17030
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij onder rieten zadeldak, met puntgevel waarin vlechtingen, gekoppelde ontlastingsbogen en sieranker in Gouderak

Boerderij onder rieten wolfdak. In de voorgevel vlechtingen en vensters met negenruitsramen. In de zijgevel vensters met luiken. Links een bakhuis met ..

Kattendijk 163
Gouderak (Gemeente Ouderkerk)
Boerderij onder rieten wolfdak, tweede kwart 19e eeuw. In de voorgevel vlechtingen en vensters met negenruitsramen. In de zijgevel vensters ..

Boerderij met rieten wolfdak en rechts uitgebouwde opkamer. Vensters met ontlastingsbogen en negen- en twaalf-ruitsschuiframen

Lageweg 45
Ouderkerk aan den IJssel (Gemeente Ouderkerk)
Boerderij uit de 17e eeuw met rieten wolfdak en rechts uitgebouwde opkamer. Vensters met ontlastingsbogen en negen- en twaalf-ruitsschuifram..

Boerderij onder rieten zadeldak. Puntgevel met vlechtingen; vensters met luiken en vierruitsschuiframen en zesruitsschuiframen

Kattendijk 129
Gouderak (Gemeente Ouderkerk)
Boerderij uit het tweede kwart van de 19e eeuw onder rieten zadeldak. Puntgevel met vlechtingen; vensters met luiken en vierruitsschuiframen..

Boerderij. Rieten wolfdak; vensters met luiken en twaalfruitsschuiframen. Op het erf een stenen schuur met pannen zadeldak tussen puntgevels. Roedenbe ..

Lageweg 41
Ouderkerk aan den IJssel (Gemeente Ouderkerk)
Boerderij uit de 18e of begin van de 19e eeuw. Rieten wolfdak; vensters met luiken en twaalfruitsschuiframen. Op het erf een stenen schuur m..

Boerderij onder rieten wolfdak. Gepleisterde muren links en uitgebouwde zijkamer. Sieranker; vensters met luiken en schuiframen met zes-,negen- en zes ..

IJsseldijk-Noord 274
Ouderkerk aan den IJssel (Gemeente Ouderkerk)
Boerderij uit de 17e of 18e eeuw onder rieten wolfdak. Gepleisterde muren links en uitgebouwde zijkamer. Sieranker; vensters met luiken en s..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij onder rieten zadeldak, met puntgevel waarin vlechtingen, gekoppelde ontlastingsbogen en sieranker in Gouderak

Foto's (18)

Alle 18 foto's weergeven