Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij onder rieten zadeldak. Puntgevel met vlechtingen; vensters met luiken en vierruitsschuiframen en zesruitsschuiframen in Gouderak

Boerderij

Kattendijk 129
2831AC Gouderak (gemeente Ouderkerk)
Zuid Holland

Bouwjaar: tweede kwart 19e eeuw 1825 tweede kwart 19e eeuw


Beschrijving van Boerderij onder rieten zadeldak. Puntgevel met vlechtingen; vensters met luiken en vierruitsschuiframen en zesruitsschuiframen

Boerderij uit het tweede kwart van de 19e eeuw onder rieten zadeldak. Puntgevel met vlechtingen; vensters met luiken en vierruitsschuiframen en zesruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 17028
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij onder rieten zadeldak. Puntgevel met vlechtingen; vensters met luiken en vierruitsschuiframen en zesruitsschuiframen in Gouderak

Boerderij onder rieten wolfdak. In de voorgevel vlechtingen en vensters met negenruitsramen. In de zijgevel vensters met luiken. Links een bakhuis met ..

Kattendijk 163
Gouderak (Gemeente Ouderkerk)
Boerderij onder rieten wolfdak, tweede kwart 19e eeuw. In de voorgevel vlechtingen en vensters met negenruitsramen. In de zijgevel vensters ..

Boerderij onder rieten zadeldak, met puntgevel waarin vlechtingen, gekoppelde ontlastingsbogen en sieranker

Kattendijk 183
Gouderak (Gemeente Ouderkerk)
Boerderij onder rieten zadeldak, met puntgevel waarin vlechtingen, gekoppelde ontlastingsbogen en sieranker, 17e eeuws. Het overige vernieuw..

Watertoren

Westeinde 38
Moordrecht (Gemeente Zuidplas)
Inleiding WATERTOREN in de stijl van de Late Amsterdamse School, in 1924 gebouwd als onderdeel van de Koninklijke Verenigde Tapijtfabrieken..

M. Verdoold Cz.

Kattendijk 1
Gouderak (Gemeente Ouderkerk)
Inleiding Het GEMAAL "M. Verdoold Cz." is 1866 gesticht en is genoemd naar de toenmalige voorzitter van de polder Stolwijk. Het, in een een..

Pand, bestaande uit drie evenwijdige vleugels met verdieping onder zadeldaken

Dorpsstraat 62
Moordrecht (Gemeente Zuidplas)
Pand, bestaande uit drie evenwijdige vleugels met verdieping onder zadeldaken, omstreeks 1800. Eenvoudige lijstgevel met hardstenen plint en..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij onder rieten zadeldak. Puntgevel met vlechtingen; vensters met luiken en vierruitsschuiframen en zesruitsschuiframen in Gouderak

Foto's (2)