Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Tegen de z.o.zijde van het koor een huisje met zadeldak en puntgevel met rollaag, gedateerd in een steen in Gouderak

Kerkelijk Gebouw

Kerkstraat 3
2831AS Gouderak (gemeente Ouderkerk)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1829


Beschrijving van Tegen de z.o.zijde van het koor een huisje met zadeldak en puntgevel met rollaag, gedateerd in een steen

Tegen de z.o.zijde van het koor een huisje met zadeldak en puntgevel met rollaag, gedateerd in een steen: 1829. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 17027
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Tegen de z.o.zijde van het koor een huisje met zadeldak en puntgevel met rollaag, gedateerd in een steen in Gouderak

Nederlands Hervormde Kerk

Kerkstraat 3
Gouderak (Gemeente Ouderkerk)
Ned. Herv. kerk. Zaalkerk met driezijdig gesloten koor en dakruiter uit 1658. De in 1658 tot stand gekomen kerk is opgetrokken van gele ijs..

Raadhuis

Dorpsstraat 52
Gouderak (Gemeente Ouderkerk)
Raadhuis, waarvoor blijkens een stichtingssteen de eerste steen gelegd is in 1842. Gepleisterd pand met hoekpilasters en een houten fronton,..

Huis bestaande uit beganegrond met schilddak, waarop hoekschoorstenen. Geblokte deuromlijsting, liggende nissen boven de van zesruitsschuiframen voorz ..

Dorpsstraat 45
Gouderak (Gemeente Ouderkerk)
Huis uit het tweede kwart der 19e eeuw bestaande uit beganegrond met schilddak, waarop hoekschoorstenen. Geblokte deuromlijsting, liggende n..

Twee panden met verdieping en schilddak

Dorpsstraat 4
Moordrecht (Gemeente Zuidplas)
a) Pand met verdieping en schilddak, tweede kwart 19e eeuw. Eenvoudige lijstgevel. Deur uit de bouwtijd in omlijsting door pilasters met hoo..

M. Verdoold Cz.

Kattendijk 1
Gouderak (Gemeente Ouderkerk)
Inleiding Het GEMAAL "M. Verdoold Cz." is 1866 gesticht en is genoemd naar de toenmalige voorzitter van de polder Stolwijk. Het, in een een..

Kaart & Routeplanner

Route naar Tegen de z.o.zijde van het koor een huisje met zadeldak en puntgevel met rollaag, gedateerd in een steen in Gouderak

Foto's (2)