Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand achter lijstgevel met ingezwenkte zijkanten. Van de zijgevel is het achterste deel overkraagd. Consoles onder de gootlijst. Mooi schilddak in Gouda

Woonhuis

Westhaven 36
2801PK Gouda
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw


Beschrijving van Hoekpand achter lijstgevel met ingezwenkte zijkanten. Van de zijgevel is het achterste deel overkraagd. Consoles onder de gootlijst. Mooi schilddak

HOEKPAND Korte Noodgodsteeg. Huis (XVII) achter lijstgevel met ingezwenkte zijkanten. Van de zijgevel is het achterste deel overkraagd. Consoles onder de gootlijst. Mooi schilddak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16972
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand achter lijstgevel met ingezwenkte zijkanten. Van de zijgevel is het achterste deel overkraagd. Consoles onder de gootlijst. Mooi schilddak in Gouda

Westhaven 34 vroeger woonhuis Ary Blanken, waterbouwkundige

Westhaven 34
Gouda
PAND met hardstenen lijstgevel, Lod.XIV, met gesneden consoles onder de kroonlijst. Smeedijzeren bovenlicht, vensters met roedenverdeling XV..

Voormalig postkantoor

Westhaven 37
Gouda
HOEKPAND Korte Noodgodsteeg. POSTKANTOOR. Brede, ten dele gepleisterde, lijstgevel van vijf vensterassen (XIXc) met hoekblokken en gebakken ..

Pand met lijstgevel met mooi voegwerk, stucversieringen en consoles onder de kroonlijst

Westhaven 39
Gouda
PAND met lijstgevel (XIXc) met mooi voegwerk, stucversieringen en consoles onder de kroonlijst.

De Wilde Man

Westhaven 40
Gouda
PAND bestaande uit een oorspronkelijke trapgevel (XVIIa) met speklagen, geblokte ontlastingsbogen met koppen, twee maskers en een wapensteen..

De Moriaan

Westhaven 29
Gouda
HUIS "de Moriaan". Renaissance gevel (ca.1625) met oorspronkelijke, houten pui onder geprofileerde puibalk, verdieping met gebeeldhouwde mas..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)