Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met tot ingezwenkte lijstgevel verbouwde klokgevel. Rococo-voluten op de hoeken. Gevel gepleisterd. Huis van parterre, verdieping en zolderverdieping met gewijzigde pui en late Empire schuiframen .. in Gouda

Woonhuis

Turfmarkt 72
2801HB Gouda
Zuid Holland

Bouwjaar: derde kwart 18e eeuw 1750 derde kwart 18e eeuw


Beschrijving van Pand met tot ingezwenkte lijstgevel verbouwde klokgevel. Rococo-voluten op de hoeken. Gevel gepleisterd. Huis van parterre, verdieping en zolderverdieping met gewijzigde pui en late Empire schuiframen ..

PAND met tot ingezwenkte lijstgevel verbouwde klokgevel (XVIIIc). Rococo-voluten op de hoeken. Gevel gepleisterd. Huis van parterre, verdieping en zolderverdieping met gewijzigde pui en late Empire schuiframen. Hoge kap. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16943
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met tot ingezwenkte lijstgevel verbouwde klokgevel. Rococo-voluten op de hoeken. Gevel gepleisterd. Huis van parterre, verdieping en zolderverdieping met gewijzigde pui en late Empire schuiframen .. in Gouda

Pand met achterhuis

Turfmarkt 70
Gouda
17e eeuws PAND met verdieping en afgewolfd zadeldak. Voorgevel vernieuwd in 1931; achtergevel 17e eeuws met vlechtingen en vensters met 25- ..

Pand met verdieping en mezzanino onder met pannen gedekt schilddak, en voorzien van een midden 19e-eeuwse, witgepleisterde lijstgevel

Turfmarkt 68
Gouda
In oorsprong wellicht 18e-eeuws PAND, met verdieping en mezzanino onder met pannen gedekt schilddak, en voorzien van een midden 19e-eeuwse, ..

Pand met gepleisterde lijstgevel met stucdecoratie boven de vensters. Parterre, verdieping en mezzanino. Oude kap

Turfmarkt 82
Gouda
PAND met gepleisterde lijstgevel (XIXc) met stucdecoratie boven de vensters. Parterre, verdieping en mezzanino. Oude kap.

Pand met gepleisterde, ingezwenkte gevel onder lijst. Goede kap

Turfmarkt 76
Gouda
PAND met gepleisterde, ingezwenkte gevel onder lijst (XVIII ?). Goede kap.

Voormalige synagoge van Gouda

Turfmarkt 23
Gouda
Vrij-Evangelische Gemeente. PAND met puntgevel met fronton (ca.1800). Spitsboogvensters; Empire deurpartij. Stoep met palen.

Kaart & Routeplanner

Route naar Pand met tot ingezwenkte lijstgevel verbouwde klokgevel. Rococo-voluten op de hoeken. Gevel gepleisterd. Huis van parterre, verdieping en zolderverdieping met gewijzigde pui en late Empire schuiframen .. in Gouda

Foto's (1)