Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met achterhuis in Gouda

Woonhuis

Turfmarkt 70
2801HB Gouda
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw (pand) 19e eeuw (achterhuis)


Beschrijving van Pand met achterhuis

17e eeuws PAND met verdieping en afgewolfd zadeldak. Voorgevel vernieuwd in 1931; achtergevel 17e eeuws met vlechtingen en vensters met 25- en negenruitsramen. 19e eeuws achterhuis met ingezwenkte gevel. Het interieur bezit een 17e eeuwse houtconstructie met balklagen op geprofileerde sleutelstukken en korbelen met sleutelstukken en 17e eeuwse kap. Spiltrap met op de verdieping een deur met liggende panelen. Op de verdieping eiken schotwerken. Voor 1931 bezat het huis een gepleisterde voorgevel onder rechte houten kroonlijst. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16942
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met achterhuis in Gouda

Pand met verdieping en mezzanino onder met pannen gedekt schilddak, en voorzien van een midden 19e-eeuwse, witgepleisterde lijstgevel

Turfmarkt 68
Gouda
In oorsprong wellicht 18e-eeuws PAND, met verdieping en mezzanino onder met pannen gedekt schilddak, en voorzien van een midden 19e-eeuwse, ..

Pand met tot ingezwenkte lijstgevel verbouwde klokgevel. Rococo-voluten op de hoeken. Gevel gepleisterd. Huis van parterre, verdieping en zolderverdie ..

Turfmarkt 72
Gouda
PAND met tot ingezwenkte lijstgevel verbouwde klokgevel (XVIIIc). Rococo-voluten op de hoeken. Gevel gepleisterd. Huis van parterre, verdiep..

Pand met gepleisterde lijstgevel met stucdecoratie boven de vensters. Parterre, verdieping en mezzanino. Oude kap

Turfmarkt 82
Gouda
PAND met gepleisterde lijstgevel (XIXc) met stucdecoratie boven de vensters. Parterre, verdieping en mezzanino. Oude kap.

Pand met gepleisterde, ingezwenkte gevel onder lijst. Goede kap

Turfmarkt 76
Gouda
PAND met gepleisterde, ingezwenkte gevel onder lijst (XVIII ?). Goede kap.

Voormalige synagoge van Gouda

Turfmarkt 23
Gouda
Vrij-Evangelische Gemeente. PAND met puntgevel met fronton (ca.1800). Spitsboogvensters; Empire deurpartij. Stoep met palen.

Kaart & Routeplanner

Route naar Pand met achterhuis in Gouda