Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met gepleisterde, ingezwenkte gevel onder lijst met sculptuurfragmenten: sluitstenen met putto-kopjes boven de vensters, console met putto-kop tussen de vensters onder de ontlastingsbogen van de .. in Gouda

Woonhuis

Turfmarkt 85
2801GW Gouda
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Pand met gepleisterde, ingezwenkte gevel onder lijst met sculptuurfragmenten: sluitstenen met putto-kopjes boven de vensters, console met putto-kop tussen de vensters onder de ontlastingsbogen van de ..

PAND met gepleisterde, ingezwenkte gevel onder lijst met sculptuurfragmenten (XVII): sluitstenen met putto-kopjes boven de vensters, console met putto-kop tussen de vensters onder de ontlastingsbogen van de verdieping, zijvoluten op geprofileerde dekplaten, geprofileerde waterlijst. Muurankers. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16931
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met gepleisterde, ingezwenkte gevel onder lijst met sculptuurfragmenten: sluitstenen met putto-kopjes boven de vensters, console met putto-kop tussen de vensters onder de ontlastingsbogen van de .. in Gouda

Pand met tot ingezwenkte lijstgevel gewijzigde trapgevel, gepleisterd. Natuurstenen banden. De vensters van de verdieping hebben geblokte ontlastingsb ..

Turfmarkt 89
Gouda
PAND met tot ingezwenkte lijstgevel gewijzigde trapgevel (XVII), gepleisterd. Natuurstenen banden. De vensters van de verdieping hebben gebl..

Pand met klokgevel met zijvoluten en geprofileerd, segmentvormig topfronton, waarin schelpmotief (Lod.XIV). Pui; Empire ramen

Turfmarkt 107
Gouda
PAND met klokgevel (XVIII b) met zijvoluten en geprofileerd, segmentvormig topfronton, waarin schelpmotief (Lod.XIV). Pui XIXd; Empire ramen..

Pand met klokgevel met hoekvoluten, contourversieringen en geprofileerde, segmentvormige afdekking met kuif (Lod.XV). Hardstenen plint, geprofileerde, ..

Turfmarkt 109
Gouda
PAND met klokgevel (XVIIIc) met hoekvoluten, contourversieringen en geprofileerde, segmentvormige afdekking met kuif (Lod.XV). Hardstenen pl..

Pand met gevel van zes vensterassen onder rijk gesneden kroonlijst (Lod.XIV) met zeven consoles. Hardstenen plint, gesneden deur met kalf en bovenlich ..

Turfmarkt 111
Gouda
PAND met gevel van zes vensterassen onder rijk gesneden kroonlijst (Lod.XIV) met zeven consoles. Hardstenen plint, gesneden deur (ca.1800) m..

Pand met lijstgevel met goed bewaarde pui en schuiframen

Turfmarkt 118
Gouda
PAND met lijstgevel (XIXb) met goed bewaarde pui en schuiframen.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)