Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met hoge lijstgevel met kroonlijst, waarin triglyphen en metopen en getoogde vensters met hardstenen dorpels in Gouda

Woonhuis

Oosthaven 18
2801PC Gouda
Zuid Holland

Bouwjaar: tweede helft 18e eeuw


Beschrijving van Pand met hoge lijstgevel met kroonlijst, waarin triglyphen en metopen en getoogde vensters met hardstenen dorpels

PAND met hoge lijstgevel (XVIII B) met kroonlijst, waarin triglyphen en metopen en getoogde vensters met hardstenen dorpels. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16885
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met hoge lijstgevel met kroonlijst, waarin triglyphen en metopen en getoogde vensters met hardstenen dorpels in Gouda

Pand met lijstgevel

Oosthaven 20
Gouda
PAND met lijstgevel (XIX A). Hoog schilddak met dakvenster. Pand (XV) met gotische sleutelstukken en telmerken in de kap.

Herensociëteit "De Réunie"

Oosthaven 17
Gouda
sociëteit. Lijstgevel, gepleisterd, ter breedte van vijf vensterassen (XIX A). Ouder PAND met mooi dwars schilddak. In de verdieping schuif..

Pand met brede, gepleisterde lijstgevel met ingezwenkte zijkanten. Oorspronkelijk trapgevel.

Oosthaven 15
Gouda
PAND met brede, gepleisterde lijstgevel (XIXa) met ingezwenkte zijkanten. Oorspronkelijk trapgevel. Huis XVII ?

Westhaven 22+23

Westhaven 26
Gouda
PAND met lijstgevel, met deurpartij en bovenlicht (XVIIId). Getoogde vensters met strekken die de togen volgen en Empire schuiframen.

Concordia. Oorspronkelijk een patriciër woning uit 1762. Vanaf 1887, is het huis in bezit van de Rooms Katholieke Leesvereniging. De naam Concordia ..

Westhaven 27
Gouda
PAND met gevel onder verdiepte kroonlijst, met Lod.XIV consoles versierde middenpartij. Gesneden deur in vroege Lod.XV-vormen. Inwendig: ges..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)