Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dubbel huis met gevel met zandstenen hoeklisenen en kelderpui met gebeeldhouwde cordonlijst, versierde stoep met flesbaluster in Amsterdam

Woonhuis

Herengracht 605
1017CE Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: tweede helft 17e eeuw


Beschrijving van Dubbel huis met gevel met zandstenen hoeklisenen en kelderpui met gebeeldhouwde cordonlijst, versierde stoep met flesbaluster

Dubbel huis (in de kern XVII B) met gevel met zandstenen hoeklisenen en kelderpui met gebeeldhouwde cordonlijst, versierde stoep met flesbaluster; rijk gebeeldhouwde deurpartij en zandstenen ornament onder de vensterdorpels (alles laat XVIIIb). Deur en snijraam XIXa. Daklijst met klossen en 2 dakkapellen. Inwendig: trappenhuis met ijzeren leuning, stuczuilen en -pilasters deuromlijsting in de gang. In linkervoorkamer empire plafond en schoorsteen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 1687
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dubbel huis met gevel met zandstenen hoeklisenen en kelderpui met gebeeldhouwde cordonlijst, versierde stoep met flesbaluster in Amsterdam

Pand met klokgevel met middenrisaliet en driehoekige zoldervensters

Herengracht 607
Amsterdam
Pand met klokgevel (1670) met middenrisaliet en driehoekige zoldervensters. Ramen in omlijstingen, deur, deuromlijsting en snijraam midden X..

Twee huizen, de eerste met twee traveeën (nr 611) en eentje met 4 traveeën (nr. 609)

Herengracht 609
Amsterdam
Twee huizen, een van twee traveeën (611) en een van 4 traveeen (609) achter een gevel met midden- en zijrisalieten en onder rechte zandsten..

Twee huizen achter een gevel van vijf traveeën

Herengracht 615A
Amsterdam
Twee huizen achter een gevel van 5 traveeën (in de kern XVII B, doch geheel verbouwd 1767 en plm 1800). Gevel met middenrisaliet, onder rec..

Dubbel huis met geverfde gelaagde natuurstenen gevel onder rechte lijst met attiek

Herengracht 576
Amsterdam
Dubbel huis (XVIIc) met geverfde gelaagde natuurstenen gevel onder rechte lijst met attiek; vensteromlijstingen, middentraveeversiering en k..

Pand met gevel onder verhoogde lijst nieuwe gevellantaarn op oude arm

Herengracht 576
Amsterdam
Pand met gevel onder verhoogde lijst (1759), Nieuwe gevellantaarn op oude arm.

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)