Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Helft van dubbel-huis in Amsterdam

Woonhuis

Herengracht 579
1017CD Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: derde kwart 17e eeuw


Beschrijving van Helft van dubbel-huis

Helft van het oorspronkelijk een huis vormende duo 581-579 (XVIIc), achter gemeenschappelijke gevel met middenrisaliet en hoeklisenen, met op 't midden van de risaliet (thans op de scheiding tussen 579 en 581) een beeld van St. Michael en de draak. Rechte daklijst en -kapel (XIX); festoenen uit de bouwtijd. Stoep (XVIII) waarop 3 Louis XIV-balusters. Empire deur, -snijraam en roedenverdeling. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 1685
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Helft van dubbel-huis in Amsterdam

Huis onder rechte lijst met dakkapel

Herengracht 575
Amsterdam
Huis, in de kern uit XVIIc, met gevel (XVIII d ?), onder rechte lijst met dakkapel (XIX). Deur, geflankeerd door zijlichten met 19e eeuwse t..

Tassenmuseum Hendrikje

Herengracht 573
Amsterdam
Dubbel huis (in de kern XVIIc, verbouwd XVIII en XIX). Gevel met zandstenen middenrisaliet en gelaagde kelderpui, onder rechte lijst met fro..

Huis onder rechte lijst met dakkapel

Herengracht 577
Amsterdam
Huis, in de kern uit XVIIc, met gevel (XVIII d ?) onder rechte lijst met dakkapel (XIX). Deur, geflankeerd door zijlichten waarin boomtralie..

Helft van dubbel-huis

Herengracht 581
Amsterdam
Helft van het oorspronkelijk een huis vormende duo 581-579 (XVIIc), achter gemeenschappelijke gevel met middenrisaliet en hoeklisenen, met o..

Dubbel huis met gevel voorzien van een middenrisaliet en hoeklisenen onder rechte lijst met gesneden fronton en twee dakkapellen

Herengracht 571
Amsterdam
Dubbel huis met gevel voorzien van een middenrisaliet en hoeklisenen (XVIIIc), onder rechte lijst met gesneden fronton en twee dakkapellen (..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)