Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dubbel huis met gevel voorzien van een middenrisaliet en hoeklisenen onder rechte lijst met gesneden fronton en twee dakkapellen in Amsterdam

Woonhuis

Herengracht 571
1017CD Amsterdam
Noord Holland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Dubbel huis met gevel voorzien van een middenrisaliet en hoeklisenen onder rechte lijst met gesneden fronton en twee dakkapellen

Dubbel huis met gevel voorzien van een middenrisaliet en hoeklisenen (XVIIIc), onder rechte lijst met gesneden fronton en twee dakkapellen (XVIIId). Versierde zandstenen kelderpui (XVIIId). 6 stoeppalen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 1681
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dubbel huis met gevel voorzien van een middenrisaliet en hoeklisenen onder rechte lijst met gesneden fronton en twee dakkapellen in Amsterdam

Pand met gevel (oorspronkelijk klokgevel)

Herengracht 569A
Amsterdam
Pand met gevel (oorspronkelijk klokgevel) uit 1668, verbouwd XVIII, waarbij licht getoogde vensters, deur en deuromlijsting zijn aangebracht..

Tassenmuseum Hendrikje

Herengracht 573
Amsterdam
Dubbel huis (in de kern XVIIc, verbouwd XVIII en XIX). Gevel met zandstenen middenrisaliet en gelaagde kelderpui, onder rechte lijst met fro..

Pand met gevel onder gebeeldhouwde zandstenen verhoogde lijst

Herengracht 567
Amsterdam
Pand met gevel onder gebeeldhouwde zandstenen verhoogde lijst (XVIIIa). Kelderpui en stoeppalen XIX B.

Huis onder rechte lijst met dakkapel

Herengracht 575
Amsterdam
Huis, in de kern uit XVIIc, met gevel (XVIII d ?), onder rechte lijst met dakkapel (XIX). Deur, geflankeerd door zijlichten met 19e eeuwse t..

Helft van dubbel-huis

Herengracht 579
Amsterdam
Helft van het oorspronkelijk een huis vormende duo 581-579 (XVIIc), achter gemeenschappelijke gevel met middenrisaliet en hoeklisenen, met o..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)