Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij onder met riet gedekt wolfdak. Voorgevel met vlechtingen en tweelichtskozijn in de top. Rechts opkamer. Zomerhuis met puntgevel en pannen zadeldak naast de boerderij. Zijvleugel stal onder r .. in Gouda

Boerderij

Bloemendaalseweg 56
2804AB Gouda
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e of 18e eeuw (boerderij) eerste helft 19e eeuw (zomerhuis)


Beschrijving van Boerderij onder met riet gedekt wolfdak. Voorgevel met vlechtingen en tweelichtskozijn in de top. Rechts opkamer. Zomerhuis met puntgevel en pannen zadeldak naast de boerderij. Zijvleugel stal onder r ..

BOERDERIJ uit de 17e of 18e eeuw onder met riet gedekt wolfdak. Voorgevel met vlechtingen en tweelichtskozijn in de top. Rechts opkamer. Zomerhuis met puntgevel en pannen zadeldak naast de boerderij. Zijvleugel stal onder rieten wolfdak achter het zomerhuis, eerste helft 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 16734
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij onder met riet gedekt wolfdak. Voorgevel met vlechtingen en tweelichtskozijn in de top. Rechts opkamer. Zomerhuis met puntgevel en pannen zadeldak naast de boerderij. Zijvleugel stal onder r .. in Gouda

Ouders-Vrucht

Bloemendaalseweg 50
Gouda
BOERDERIJ "OUDERS-VRUCHT", op een steen gedateerd 1861. Woonhuis en stal onder een met pannen gedekt zadeldak. Keperboogvormige vensters. In..

Gepleisterde landarbeiderswoning onder pannen zadeldak, met afhang aan de achterzijde. Puntgevels aan de smalle zijkanten

Bloemendaalseweg 62
Gouda
Gepleisterde LANDARBEIDERSWONING onder pannen zadeldak, met afhang aan de achterzijde. Puntgevels aan de smalle zijkanten, 18e of eerste hel..

Boerderij met rieten zadeldak en puntgevel met bewerkte daklijst en driedelig zoldervenster

Bloemendaalseweg 46
Gouda
BOERDERIJ, gedateerd 1874, met rieten zadeldak en puntgevel met bewerkte daklijst en driedelig zoldervenster, waarvan het middendeel boogvor..

Boerderij, met riet gedekt zadeldak, aan de voorzijde een puntgevel met bewerkte daklijst. Vensters met zesruitsschuiframen

Bloemendaalseweg 68
Gouda
BOERDERIJ, waarvoor de eerste steen gelegd is in 1876. Met riet gedekt zadeldak, aan de voorzijde een puntgevel met bewerkte daklijst. Venst..

Boerderij met rieten wolfdak en voorgevel met vlechtingen en vensters met zesruitsschuiframen. Rechts opkamer met vierruitsschuifraam. Kelderluiken me ..

Bloemendaalseweg 43
Gouda
BOERDERIJ uit de 18e of het begin van de 19e eeuw met rieten wolfdak en voorgevel met vlechtingen en vensters met zesruitsschuiframen. Recht..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij onder met riet gedekt wolfdak. Voorgevel met vlechtingen en tweelichtskozijn in de top. Rechts opkamer. Zomerhuis met puntgevel en pannen zadeldak naast de boerderij. Zijvleugel stal onder r .. in Gouda

Foto's (3)